Megkötések nélkül

Igazi álomfeladat a lakberendező számára, ha szabad kezet kap egy munkában. Nem hiába vetette magát olyan lelkesen új feladatába Budai Ildikó sem, amikor e háromszintes házat keze alá vette. Az együttgondolkodás eredményeképp született meg ez a színekben gazdag, egyedi enteriőr, amelyből a lakók jó ideig nem vágyódnak sehová.

 

 

Megkötések nélkül

 

A tulajdonosok mindössze annyit kértek, hogy kovácsoltvas, króm és rozsdamentes acél részletek jelenjenek meg új otthonukban, valamint a házigazda ragaszkodott a gres padlóburkolathoz. Így már induláskor nyilvánvaló volt, hogy ehhez kell igazítani a falak színét és a bútorokat.

 

Megkötések nélkül

 

Az igényelt világos és fényes felületek hűvös és távolságtartó vibrálását meleg árnyalatokkal tompították. A falakat vajsárgára festették, a fafelületeket sötétvörösre pácolták, a nappali főfala pedig antikolt, mély rozsdabarna-terrakotta festést kapott. Az egzotikus hatású falfelszín játékosságot visz a térbe, érvényesülni hagyva a szép garnitúrát. A kovácsoltvas asztalka jól illik a falhoz, de nemcsak ide, hanem az emeletre, a hálóba és az előtérbe is készültek egyedi vasbútorok.

 

Megkötések nélkül

 

 

Érdemes egy pillantást vetni a lépcsőkorlátra is, nem beszélve a keskeny, fával bélelt falfülkékbe süllyesztett tömlőfényekről. Hogy ne csupán egyetlen falon jelenjen meg a különleges szín, az étkezőben két szimmetrikus falfülkét is ugyanilyenre festettek, s hasonló árnyalatúra kárpitozták a székeket is.

 

Megkötések nélkül

 

 

A tudatos tervezést bizonyítja a garnitúrát körberajzoló kőszőnyeg. A legtöbb lakberendezőnek van valamilyen „gyengéje”, amire minden munkája közben különösen nagy hangsúlyt fektet. Budai Ildikónak a vizes helyiségek tökéletes kihasználása a mániája. Az ide tervezett bútoraiban minden tárgynak helye van.

 

Megkötések nélkül

 

 

A konyakszínű fafelületekkel komponált, fekete gránitpultos konyha különlegességét a főzősziget adja. Minden oldaláról használható, sokfiókos, körbejárható, egyik felére kerámia főzőlap került, másik oldalára reggelizőpult. Ezüstösen csillogó, üveglapos inox páraelszívó és króm fogantyúk egészítik ki a képet, teljesítve a háziak kívánságát.

 

Megkötések nélkül

 

 

Praktikum és esztétikum egyaránt fontos szempont egy lakás kialakításakor. A sötét árnyalatú, beépített bútorok élesen elütnek a világos burkolattól, éppen ezért izgalmas a látvány. A minőség és igényesség szinte tapintható a háromszintes otthon minden helyiségében, nem csoda, ha a házaspár elégedett vele.

 

 

Megkötések nélkül - álomfeladat egy lakberendező számára

 

Megkötések nélkül - álomfeladat egy lakberendező számára

Szerzö: Posch Zsuzsanna

A Lakberendezők Országos Szövetségének küldetése magas színvonalú lakás- és környezetkultúra népszerűsítése, a lakberendező és céges tagok tevékenységének támogatása.

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak