Mindenki megtalálja álmai házát…

Hosszabb vagy rövidebb keresgélés után, de egyszer biztosan mindenki rátalál álmai otthonára. Van úgy, hogy első látásra tudni lehet : „Ez az!” , de olyan is van, hogy segítség kell ahhoz, hogy egy lakást, házat a saját elképzeléseinknek megfelelőre formáljunk.

 

 

Mindenki megtalálja álmai házát... A most bemutatásra kerülő ház tulajdonosai számára nem volt kérdéses, hogy megtalálták azt a házat, ahol élni szeretnének, mégis segítségül hívták Budai Ildikó lakberendezőt, hogy a belső terek átalakítása után valóban az életformájuknak és igényeiknek maximálisan megfelelő otthonba költözhessenek be.

 

 

 

Mindenki megtalálja álmai házát...

A ház igazából készen volt, nem is olyan régóta. Kisebb változtatásokra azonban mindenképpen szükség volt. A hálószoba melletti nagy gardróbszoba sok tárolóhellyel alapkövetelmény volt, de szerettek volna itt egy kis zuhanyzót is kialakítani, ami nem kis fejtörést okozott a kivitelező mestereknek – egyrészt az átalakításra szánt idő rövidsége miatt, másrészt, mert vízcsatlakozó nem volt kiépítve a háznak ezen a részén. A képek tanúsága szerint is , nem létezik lehetetlen. Aprócska, de a zuhanyzás teljes élményét nyújtó, üvegtéglabetétes, sarokmosdóval is felszerelt fürdőhelyiség alakult ki. A szoba eredeti ablaknyílását megtartották, de üvegtéglákat építettek be az üvegtáblák helyére, így biztosítva fényt és praktikus lerakóhelyet a zuhanyfülkében. A kényelmes közlekedést biztosítandó a nyíló ajtókat tolóajtókra cserélték. A gardróbszoba mérete paradox módon nem csökkent, mert a hálószobában az ágy ferde elhelyezése következtében a mögötte kialakult tér kiválóan alkalmas volt az akasztós ruhák tárolására. A bútorok világos színe, és az a tény, hogy ebben a helyiségben is van ablak, nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy inkább öltözőszobában, mintsem gardróbszobában érezhetjük magunkat.

 

 

Mindenki megtalálja álmai házát... Ezeket a természetes fényeket tovább csalogatták a hálószobába az üvegtéglabetéteken keresztül, így gyakorlatilag mind a négy oldalról kaphat napfényt. Ebben a kifejezetten privát térben is nagy gondot fordítottak a világítás megtervezésére. Falfülkék rejtett fényei fokozzák a meghittség, intimitás érzetét, amit a színek meleg tónusa csak tovább erősít. Az ágy mögötti ferde fallal párhuzamosan épített médiafal érdekes módon változtatta meg a szoba eredeti alakját. Ez az „építettség” több helyen tetten érhető a lakásban.

A nappali – étkező – konyha terében falfülkében helyezték el a nagy és mindentudó hűtőszekrényt, így elkülönítve és kiemelve a konyha épített bútorától. Szintén épített falak között kapott helyet a tévé, mellette üvegpolcos, homokfúvott üvegajtós szekrény simul bele a térbe. A kényelmes ülőgarnitúra melletti üvegpolc játékossága formájában keresendő.

 

 

Mindenki megtalálja álmai házát... A formák szertelenségében azonban szigorú rend és következetesség van. Az alapot a két oldalról is élvezhető tűzterű kandalló ovális formája adta, amit a gondosan megtervezett álmennyezet és világítás emel ki igazán. Meg sem számoltam, hányféleképpen variálható a fények játéka… A különböző fényforrások, rejtett – és helyi fények, képmegvilágítók mind mind azt szolgálják, hogy a hangulatunknak leginkább megfelelő fényhatásokat hozhassuk létre.

 

Az étkező terét el kellett különíteni a mosdótól, így egy rövidebb fal megépítésére volt szükség, amit különleges üvegbetéttel tettek érdekesebbé. Színei a burkolatok és fafelületek színeit ismétlik Világos nyír és sötét dió parketta adja az alapot, néhol csíkokkal kiemelve a térben egy másik funkció helyét, mint például, az étkezőt. A konyhai kőburkolat formája az épület formáját ismétli – tükrözi. Különlegessége a csíkos, természetes kőmozaik betétje.

 

 

Mindenki megtalálja álmai házát... A sötét, meleg barna szín ismét felfedezhető a fürdőszoba burkolatában. Mégsem tűnik komornak, sötétnek. A fények itt is sokat segítenek, amelyek a fehér kerámiákon és az üvegfelületeken csillannak vissza. A hatalmas , igazi felfrissülést nyújtó kád mellett maradt bőven hely egy csupa üveg mosdópultnak és tárolószekrénynek is.

 

A tárolás minden otthonban lényeges és megoldandó kérdés. Ebben az otthonban a konyha mellett még egy kis kamra kialakítására is volt lehetőség, ami több dolog miatt is figyelemreméltó. Itt kapott helyet ugyanis a mosógép, hogy ne a fürdőszoba méretét csökkentse. A kamra kialakítása teljesen megegyezik a konyháéval, tulajdonképpen a konyha folytatása, de ide kerültek be a kevésbé látványos tevékenységek, tárolnivalók – pl. kenyérszeletelés …, így a konyha megőrizheti , tiszta vonalú, modern, nagyon rendezett képét.

 

Belső terek - Mindenki megtalálja álmai házát...Az elegendő tárolóhely, átgondolt tervezés az előszobában is megfigyelhető, bár ezt a helyiséget sem mondanánk nagy méretűnek, ráadásul három oldalán ajtó, a negyediken pedig ablak tagolja a falfelületeket. Jutott hely mégis mindennek – kabátoknak, cipőknek, táskáknak , takarító eszközöknek – sőt még le is ülhetünk, megkönnyítve az öltözködést. Így kényelmes megérkezni. És nagyon jó lehet nap mint nap megérkezni ebbe az otthonba ! Finom színek, hangulatos fények, minőségi anyagok, kellemes harmónia szolgálja lakói kényelmét.

 

Belső terek - Mindenki megtalálja álmai házát...

 

Mindenki megtalálja álmai házát...
« 1 A 11 »

Szerzö: Budai Ildikó

A Lakberendezők Országos Szövetségének küldetése magas színvonalú lakás- és környezetkultúra népszerűsítése, a lakberendező és céges tagok tevékenységének támogatása.

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak