A Fény Mestere – Master of Light 2017

A Fény Mestere – Master of Light 2017 – kiválasztották a rövidlistás pályázatokat

 

Az alkotók nevét tudjuk, de az alkotásokat majd csak az eredményhirdetésen láthatjuk.

2015 júniusában a Lisys-Project Kft. megalapította A Fény Mestere – Master of Light világítástechnikai díjat. A Nívódíjjal az alapító a szakma figyelmét kívánja olyan világítástervezők, építészek, belsőépítészek, tárgytervezők, képzőművészek, iparművészek, elektromos tervezők és más kapcsolódó területeken alkotó szakemberek munkásságára felhívni, valamint a legkiemelkedőbbnek a nívódíj átadásával elismerni, akik világítástervezési folyamatokban felmutatott tudásukkal és munkájukkal hozzájárultak a magyarországi világításkultúra fejlődéséhez és ezzel a világítástervezés ügyét előmozdítják.

A beérkezett pályázatok szakmai színvonala a zsűri véleménye szerint bizonyítja, hogy vannak innovatív, előremutató ötletek, melyek emelik a hazai világításkultúra színvonalát. A “short list”-re kiválasztott pályaművek a zsűritagok álláspontja szerint épp eredetiségük miatt emelkedtek ki a többi közül.

A bírák az alábbi 4 pályaműre szűkítették azok körét, akik közül kikerül majd „A Fény Mestere – Master of Light 2017” díj győztese:

Pályázók betűrendben:

Arteria Industrial: Szabó Ákos és Szabó Sára

Csiszár Mátyás, Kalászi Zoltán, Tóth Bálint

Mátrai Erik

MeetLab: Wolkensdorfer Mátyás, Dankó Barna, Belkovits László

Pályázat címe:

Barnamezős Kincs: A Wittenbergi Armatúra

Circle pier fényinstalláció

Porticus

Laser Facade Games 1.0 – TRON

Gratulálunk a kiválasztottaknak!

Az eredményhirdetésre 2018. március 28-án kerül sor, egy kötetlen hangulatú esten, ahol lehetőség nyílik találkozni olyan építészekkel, belsőépítészekkel, dizájnerekkel, tárgytervezőkkel, feltalálókkal, akik munkájukkal hozzájárulnak a hazai világítási kultúra emeléséhez.

A döntést, hogy ki nyerte meg az idei nívódíjat a zsűritagok a „short list”-re kiválasztott pályázók prezentációinak értékelését követően, az esten hozzák meg. A fődíj mellett több szakmai díj is átadásra kerül, így a Junior Master of Light 2017 hallgató díj, a Magyar Belsőépítész Egyesület által támogatott Bedécs Sándor Különdíj és Borz Kováts Sándor Különdíj, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata által támogatott Fénytechnikai tervezés Különdíj és a Provim Kft. által támogatott Provim Mesterdíj is.

A díjátadónak az Art Quarter Budapest egy speciális adottságú tere ad otthont, amelyet Bányai Tamás világítástervező terve alapján alakítanak élmény-térré.

Az est programja:

  • A döntőbe jutott pályázatok bemutatása, kérdezz-felelek
  • Az Élőkép Színház az eseményre szabott fény-produkciója
  • A díjak átadása
  • A jó hangulathoz Juhász Attila és jazz zenekara biztosítja a zenét

 

A rendezvényen a részvétel előzetes név-regisztrációhoz kötött, legkésőbb március 15.-ig.

Regisztráció: Freund – Hernádi Zitánál – hernady.zita@ideamarketing.hu   +36 30 713 1116
Még több információt megtudhat A Fény Mestere facebook oldalán

 

A Fény Mestere

 

 

Szerzö: Katona Etelka

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak