A Jövő Otthona – Construma 2018

2018. április 11.-én nyitja kapuit az idei Construma kiállítás. Az OTTHONDesign kiállítás keretén belül a Lakberendezők Országos Szövetsége tervezői álmodták meg A Jövő Otthonát, melyet az “F” pavilonban lehet megtekinteni. Ismerjék meg a stand koncepcióját és előzetes terveit:

 

BALANCE // EGYENSÚLY

A JÖVŐ OTTHONA 2018

– design stratégia –

 

 

Rohanó világ, multi-tasking, több szerepben való helytállás, határidők, stressz… Ebben a felgyorsult világban férfiak és nők, idősek és fiatalok, különböző élethelyzetekben, különböző érzésekkel és igényekkel, de mégis együtt törekszenek egy közös cél: a kiegyensúlyozott, boldog élet megtalálása felé. Rendkívül nehéz ebben a világban egy olyan egyensúly kialakítása, ahol a munka nem megy a magánélet rovására vagy fordítva, ahol férfi-női szerepek kiegyenlítettek, ahol a gyerekek, aktív korú felnőttek és a nyugdíjas korosztály harmóniában élnek együtt.

 

Azt a helyet, ahol ez az egyensúly mégiscsak megvalósulni látszik, úgy hívjuk: Skandinávia.

 

Távoli északi országok, sarki fény, szauna, sok erdő, nagy hideg, Télapó, IKEA, design-guruk, hygge… és boldog emberek. A skandináv lakberendezés pedig egyfajta jelképe és lenyomata a skandináv életstílusnak, annak az egyensúlynak, amire az élet minden területén mi is vágyunk.

 

Ebből következően a 2018-as Construma kiállítás „Jövő Otthona” stílusához a letisztult skandináv enteriőrök adják az inspirációt.

 

A 2018-as Jövő Otthona az életünk minden területén elérni kívánt egyensúly téri leképeződése. Egy olyan otthon, ahol

 

  • … mindenki egyformán fontos, ahol a közösségi terek minőségi idő együtt töltését szolgálják, míg a privát terek az egyén maximális kikapcsolódására adnak lehetőséget; 
  • … a technika teljes mértékben a lakók szolgálatában áll, a mindennapi életet megkönnyítő okos megoldásokkal; 
  • … nem kuriózum, hanem magától értetődő a környezettudatos szemlélet, zöld energiák és megoldások, valamint a minőségi anyagok használata.

 

Világos, könnyen átlátható, élhető terek, természetes anyagok találkozása a legkorszerűbb technológiákkal és csúcsminőségű design termékekkel. Meleg tapintású fa felületek és puha textíliák szemben a hideg, rideg kövekkel és fémekkel; nőies, finom arany árnyalatok és férfias sötét tónusok; geometrikus és organikus formák – megannyi ellentét alkot harmonikus egyensúlyt a térben.

 

A 2018-as Jövő Otthona stand megismerteti a nagyközönséggel a legújabb technológiákat és termékeket, elérhető közelségbe hozza a skandináv életszemléletet és irányt mutat nekünk az elkövetkező évekre. Legyünk akár szakmabeliek, akár az otthonukat építő-szépítő laikusok, közös felelősségünk, hogy az életminőségünket, hogylétünket befolyásoló tereinket úgy alakítsuk, hogy azok hosszú távon hozzájáruljanak mindennapi jól-létünkhöz.

 

Kulcsszavak: okos otthon – környezettudatosság – minőség – EGYENSÚLY

 

 

A LOSZ tervezői: 

Ács Erzsébet – projektvezető
Kővári Judit – projektvezető
Andok Zsuzsanna – tervező
Kosztyu Brigitta – tervező
Takách-Batta Tibor – tervező
Terpák Mónika – tervező
Varga Anikó – tervező

 

 

 

A stand látványtervei:

 

 

Kiállító cégek

AGC GLASSALEXY ÜVEGARISTO BÚTORCASATI COLORCERAMIKA TUBADZINCOP RENDSZERTECHNIKADORIMPEXELEKTRO KAMLEITHNERELTER VILÁGÍTÁSEUROPA DESIGNGEBERITHANNABI THE SOFA TAILORHEAT 4 ALLHOLLAND PÁZSITIBD MAGYARORSZÁGIKEAINOXMESTER-TEAMJAB JOSEF ANSTOETZ KG.KANDALLÓCENTRUMKLUDI SZERELVÉNYEKKOMANDORMAGYAR NAPELEM SZÖVETSÉGMELIGENMIELENONOARTPARADORPLANTARTROLAND EAST EUROPESAINT GOBAIN CONSTRUCTION-RIGIPSSOLTHYSPATRENDVR LAB Kft.

 

 

 

 

 

Szerzö: LOSZ

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak