Construma 2019

DESIGN GENERÁCIÓK – START UP és LUX UP

 

Az idei Construma Otthon Design kiállításán, a DESIGN GENERÁCIÓK stand, a Hungexpo projektjeként, a LOSZ tervezőcsapata segítségével valósul meg.

 

Időpont: 2019. április 03-07., 
Helyszín: Hungexpo F. pavilon 201 A-B stand

 

 

Construma 2019

 

 

Az idei kiállításon két azonos alapterületű enteriőrt mutatunk be. A két tér más-más célcsoport számára nyújt lakberendezési ötleteket, mutat be termékkört, akár azonos gyártó szortimentjéből.

 

 

Construma 2019

 

A START UP enteriőr egy fiatal pár számára készült, akik a nagyvárosi életre rendezkedtek be, így számukra fontos a szabadság érzése, a játékosság, lazaság, ugyanakkor a fiatalos, urbánus stílus megjelenése is, mindez költséghatékony módon. A szóban forgó pár férfi tagja egy startup cégnél dolgozik informatikai területen, a pár hölgy tagja pedig irodai munkát végez. Fontos számukra a sport, erről otthonukban sem akarnak lemondani. Ennek megfelelően különböző mobil sporteszközök is helyet kaptak az enteriőrben. Kisebb baráti társaságokat fogadnak, akikkel gyakran játszanak virtuális valóságot szimuláló játékokat, ezért a nappali berendezésénél olyan mobiliákat választottunk, melyek segítségével könnyen átrendezhetővé válik a tér. Szívesen költenek ruhákra, informatikai eszközökre stb., ezek számára megfelelő mennyiségű tárolóhely kialakítására volt szükség. Szívesen időznek kávézókban, bisztrókban, ezek stílusa, valamint a startup cégekre jellemző laza, fiatalos stílus áll igazán közel hozzájuk – otthonuk berendezését is így terveztük meg. Gyakran dolgoznak otthonról, ám ehhez már nem dolgozó szobát igényelnek, hanem babzsákot, kényelmes kanapét, magasított pultot. Ennek megfelelően egyszerre kaphat helyet otthonukban a nyers fa, a fekete fém, valamint a színes, bohém tárgyak és felületek is.

 

 

Construma 2019

 

 

A LUX UP enteriőrt egy középkorú házaspár részére terveztük. Az ő városi otthonuk egy olyan elegáns, reprezentatív, időtálló design-nal kialakított lakás, melyet akkor használnak, amikor kényelmes kertvárosi házukból a belvárosba szólítja őket a munka, vagy a szórakozás. A házaspár férfi tagja egy bank felsővezetője, felesége pedig egy multinacionális vállalat marketing igazgatója. A lakásukban szeretik a kényelmet, minőségi tárgyak és anyagok között képzelik el a pihenést, illetve a szórakozást. Gyakran hívnak vendégeket is ebbe az otthonba, így fontos, hogy az otthon megjelenése tükrözze státuszukat és egyéniségüket. Fürdőszobájukat a teljes kényelem jegyében valósítottuk meg. Tekintettel arra, hogy ez a „második otthonuk”, sok tároló helyre nincs szükségük. A modern gasztronómia iránti szenvedélyük egyértelművé tette, hogy konyhájukba prémium kategóriás konyhagépeket tervezzünk, melyek segítségével gyorsan és egyszerűen tudnak több fogásos menüsort is elkészíteni. Étkezőjükben akár hat főt is kényelmesen asztalhoz tud ülni, így baráti társaságban tudnak hódolni a kulináris élvezeteknek, a hangulatról pedig az exkluzív berendezés mellett, a kandalló is gondoskodik. Nappali bútoraik kényelmesek és ergonomikusak.
A LUX UP otthonba belépve azonnal tükröződik a kifinomultan elegáns, luxusba hajló, mégis otthonos, hívogató stílus.

 

Construma 2019

 

A két önálló lakás egy közös teraszra nyílik, amit akár együtt, akár külön-külön is tudnak használni étkezésre, pihenésre, sütögetésre. A teraszon helyt kapott egy jacuzzi is, melyet kortól és nemtől függetlenül bárki szívesen használ, és a csobogó vízből gyönyörködik a lakások alatt elterülő városi forgatagban, az alkonyatkor felgyúló fényekben, vagy a szomszédos toronyházakból éjjel világító ablakok látványában.

 

Projektvezetők:

Ács Erzsébet és Kővári Judit

 

Tervezők:

Gróz Liliána

Köntös Mónika

Mehlhoffer Brigitta

Selymeci Zsuzsanna

Sverha Nikolett

 

Időpont:

2019. április 03-07.

 

Helyszín: 

DESIGN GENERÁCIÓK – START UP és LUX UP – Hungexpo F. pavilon 201 / A-B stand
LOSZ info stand – 101 / B

 

 

 

 

 

 

 

Lakberendezési tanácsadás 

Kiszely Beáta

 

Idén újra lakberendezési tanácsadással várják tervezőink az érdeklődőket a Construma OTTHONDesign kiállítás ideje alatt.

 

Újdonságként pénteken és szombaton Kiszely Beáta a LOSZ Év Lakberendezője 2018 cím nyertese ad szakszerű segítséget és tanácsot a kedves látogatóknak.

 

Helyszín: Construma-OTTHONDesign “F” pavilon Top-Tipp Stand (201/A-B
Design Generációk stand előtt)

 

 

 

 

 

 

 

Szerzö: LOSZ

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak