Interjú a Design Evolúció teammel

A LOSZ Év Lakberendező Teamje 2016 pályázat szakmai nyertese a Design Evolúció team.

 

Tagjai:

Ferenczi Éva, Budai Ildikó, Joó Annamária, Katona Etelka,

Petyerák Katalin, Pocsalyi Julianna, Szalay Katalin, Wagner Andrea

 

Design Evolúció Team

 

„Veszélytelen utakra csak a gyöngéket küldik!”

Hermann Hesse

 

 

Viczán Ágota:
„Régi érték – Új Évezred” ez volt a 2015-ös Construma kiállítás alapgondolata, melyet nagyon sok további terv, ötlet és tengernyi munka követett. A feladat egy 60 m2-es stand kialakítása, mely szakmai szempontból remek lehetőség volt arra, hogy megmutassák a profi lakberendezésben rejlő lehetőségeket. A kiállítás sikere kölcsönösen erősítette a Budapesti Nemzetközi Vásár és a LOSZ hírnevét.

 

Hogy indult a munka? – kérdezem a projekt vezetőjét, Ferenczi Évát.

 

Ferenczi Éva:
Az alapkoncepció egy fiatal pár kényelmes otthonának bemutatása volt, újszerű, ritkábban használt anyagokkal, az év színének alkalmazásával és a magyar népművészet – a szolnoki csipke stilizáltabb megjelenítésével. Ez a motívum több helyen is feltűnt, az egyébként letisztult modern terekben: háló mennyezete, mosdó, bejáratok, nappali fala.

 

Dolgoztunk a természetes kővel, a zöld növényekkel, de szerepet kaptak a modern technológiai vívmányok anyagai is, mint a szőtt vinyl, vagy a fólia álmennyezet. A további anyagok, jelesül a csipke, rozsdás lemez, bőr, üveg, szőr – nemes matériák, különleges párosításban jelentek meg.
A használt színek: fehér, fekete, marsala (a 2015. év színe), szürke árnyalatok, pezsgő, ezüst

 

V.Á.:
Milyen egyedi megoldásokat alkalmaztatok az egyes terekben?

 

F.É.:
Az előszobába a fogantyú nélküli, nyomásra nyíló tolóajtós beépített szekrényt terveztünk, valamint a tároló falába épített, alumínium tokos síkban záródó JAN beltéri ajtót kifutó blendével.

 

A nappaliban a falra, a sima vonalú nappali elem rejtett világítású falpanele mögé, kőfurnér került (Copper New LiteStone), a vezető motívum átírt formájával. Itt is mint a bejáratok oldalán a kőfurnér egy újfajta alkalmazását mutattuk be, milyen mozgalmas és különleges hatást lehetett elérni lézeres mintakivágással.

 

A nappali dohányzó asztalai AGC üveg „kubusok”voltak(silver bronz, burgundy red, white pearl). A nappali valamint a háló – fürdő egység közé 3D-s bőrpanelekből épült térelválasztó került.

 

A csipke minta megjelent a mosdószekrényen, melynek különlegessége, hogy nincsenek látható csatlakozások a Polyston homogén akril anyagának köszönhetően. A mosdó pultján az egyedi mart díszítés a csipkemotívumot idézte, mely megjelent a tükrön is. A fürdőszobai zuhanyzó, rozsdás fémlemez hatású 2 x 1 m-es Neolith kerámia volt.

 

A hálószoba érdekessége az ágy fölötti Prefa – alumínium kompozit lemez (Marsala) álmennyezet. A cél, az egyébként kültéren alkalmazott anyag beltéren történő felhasználásának bemutatása volt. Az áttört lemezen ugyancsak a szolnoki csipke motívuma jelent meg. Az ágy mögé a falra iFresco digitális technológiával készült tapéta került, a vékony szövetszerű anyagnak köszönhetően látszó toldások nélkül. A világítás szándékosan aszimmetrikus volt, az egyik oldalon egy impozáns kristály függesztékkel, a másik oldalon egy asztali lámpával. A textilek a háló kissé budoár-jellegét erősítették.

 

A konyha különlegessége az üveglamellás, motoros redőnyös elem, melyet az alsó lamella megnyomásával lehetett működtetésbe hozni. Alatta oszlopba építhető Miele sütő, mellette ugyancsak beépített Miele hűtő volt. A főzőlap a szigetre került.

 

Az étkezőben a feszített álmennyezet fólia tükrös-fényes felülete, a fehér fényes felületű étkező garnitúra ellenpontja volt a fekete tálaló komód és az egyedi szőnyeg – tükör, mely Brinkus Kata munkája. Az anyagtársítás is szándékos volt- a kemény a puhával, a fényes a mattal, a hideg a meleggel, mindez egyszerre jelent meg a tükrön is.

 

A bejárat mellett a Robotház központi irányítási rendszerét terveztük be irányítópanellel, iPad dokkolóval – innen szabályoztuk a stand világítását.

 

V.Á.:
Ennyi újdonság bemutatásához és egy 60 m2-es stand megtervezéséhez, megépítéséhez szigorú munkamegosztásra volt szükség!

 

F.É.:
Igen, nagyon komoly és fegyelmezett összmunka volt, mindenkinek a saját talentumára szabva megvolt a feladata. Volt aki a kézi rajzokat készítette, másik tervezőnk a 3D-s terveken és az animáción dolgozott. Remek munkát végeztek azok a tagjaink akik az anyagok beszerzésében segítettek.
Hölgyeket meghazudtoló határozottsággal és keménységgel építették, szervezték és irányították az építést és a bontás folyamatát. A családtagok is beálltak a sorba, erejükkel, idejükkel segítették a megvalósulást.

Rendkívül sokan látogattak el a standunkra, a szolnoki TV riportot készített velünk- egyszóval nagy siker volt.

 

Az interjút Viczán Ágota készítette.

 

Tekintsék meg a Design Evolúció team szakmai nyertes munkáját!

 

A Design Evolúció szakmai nyertes munkája

 

Ferenczi Éva portfóliós oldala Budai Ildikó portfóliós oldala Joó Annamária portfóliós oldala Katona Etelka portfóliós oldala Petyerák Katalin portfóliós oldala Pocsalyi Julianna portfóliós oldala Szalay Katalin portfóliós oldala Wagner Andrea portfóliós oldala

 

Év Lakberendezője 2016 pályázat

 

 

 

OTP lakástakarékTrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak