Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa – Polgárian elegáns és modern

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa – LOSZ Év Lakberendező Teamje 2018 – szakmai nyertes munkája:

 

 

Megbízásunk egy 137 m2-es lakás áttervezésére szólt úgy, hogy a lakásból 2 db jól funkcionáló kiadásra szánt elegáns apartmanokat tervezzünk, valamint a felújítás folyamán munkánkkal folyamatosan támogassuk a felújítást, a nem várt helyzeteket közösen oldjuk meg a szakemberekkel.

 

A tervezés során kialakítottunk egy nagyobb méretű apartmant 2 hálószobával, 2 fürdőszobával, nappalival, étkező-konyhával, előszobával és egy háztartási helyiséggel, valamint egy kis stúdió apartmant.

 

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa

 

 

A jól funkcionáló terek kialakítása nem volt egyszerű feladat anélkül, hogy ne adjuk fel a lakás nagypolgári tágas jellegét valamint a gépészeti átalakítások korlátozott lehetősége miatt. Helyszűke igényelte azt a megoldásunkat, hogy a hálószobából nyíló fürdőszobát a gardróbszekrényeken keresztül lehessen megközelíteni. A nagy lakás udvari hálószobájában egy tolóajtós gardróbszekrény rejti a fürdőszoba bejáratát, míg a stúdió apartman konyha-gardrób szekrényében van elrejtve a fürdőszoba bejárata.

 

A megrendelő elfogadta javaslatunkat, hogy a lakások elegáns, nagypolgári stílusa harmonikusan kiegészüljön korunk modern bútoraival, anyaghasználatával, technológiájával. A koncepciónk az volt, hogy minden fal, ajtó, ablak, parketta, gipszdíszítés, lámpák és kisebb kiegészítők a ház építésének korát tükrözze, színben, formában, anyaghasználatban. A bútorok, a fürdőszoba és a konyha kialakítása korunkat és magas minőségű lakberendezési igényeit képviselje.

 

A „polgárian elegáns-modern” terekben jelen vannak a nemes anyagok, színben és mintázatban is. Harmonikusan fut végig a lakáson a természetes fa hatás és az akryl lapok selyem fénye. Szinte ékszerként helyezkednek el a fehér falakon a kristálylámpák, amelyek jól harmonizálnak a modern bútorokkal és a régi falakkal.

 

Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerzö: Ferenczi Éva és Istók Zsuzsa

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak