Barabás Adrienn (36-os pályázat)

Barabás Adrienn (36-os pályázat)

 

A “LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2018” pályázati kiírást ITT olvashatja el!

 

Barabás Adrienn

 

 

Barabás Adrienn

 

 

Barabás Adrienn

 

 

Barabás Adrienn

 

 

A pályázatra szavazni a LOSZ Facebook oldalán lehet. Válassza ki kedvencét a kategória versenyzői közül! 

 

SZAVAZÁS – Év Pályakezdő Lakberendezője 2018

 

Ismerje meg a Pályakezdő Lakberendező kategória versenyzőinek munkáit:

 

Dudás Nóra (07-es pályázat)

dr. Kerekes Andrea (08-as pályázat)

Kosaras Zsófia (11-es pályázat)

Szilágyiné Krisztina (21-es pályázat)

Takácsné Présel Nikolett (26-os pályázat)

Barabás Adrienn (36-os pályázat)

Hudra Kiss Nikolett (74-es pályázat)

 

 

 

Barabás Adrienn tervezési koncepciója:

MŰLEÍRÁS

 

Megrendelőim egy fiatal, harmincas éveikben járó pár. Feladatom a 164 m2 –es újonnan épülő családi házuk berendezésének megtervezés. Megrendelőim szeretik a designt, a funkcionalitás nagyon fontos számukra. A pár férfi tagja otthon home office keretében dolgozik, ezért egy otthoni iroda kialakítása elengedhetetlen.
A fiatal hölgy egy multinacionális cégnél dolgozik, de a hét egy napján otthonról, így számára is rendkívül fontos egy olyan önálló munkaállomás kialakítása, ahol nyugodt körülmények között dolgozhat. Az önálló tér kialakítása azért is fontos szempont, mert régi családi képek digitalizálásával foglalkozik szabadidejében, amelyet szeretne megmutatni az otthonában.
Nagyon sok barátjuk van, akikkel aktív társasági életet élnek, rendszeresen szerveznek otthonukban baráti összejöveteleket. Ennek érdekében jó minőségű, prémium kategóriás konyhatechnikát szeretnének konyhájukba.

Kikapcsolódásként otthonukban szeretnék megteremteni a relax-wellbeing életérzést és minden igényt kielégítő fürdőszobát szeretnének.
Ugyan még gyermekük nincsen, de szeretnének, ezért a térszervezés kialakítása kapcsán már most elsődleges szempont egy gyerekszoba kialakítása, illetőleg egy vendégszoba, ahol a gyermeknevelésben segítséget nyújtó nagynéni kaphat helyet.

A megrendelői igények alapján a célom egy fiatalos, modern, jegyeiben letisztult enteriőr megtervezése volt, ahol megrendelőim és a később érkező trónörökös is igazi és kényelmes otthonra találnak.
Ezen cél megvalósításához segítségül hívtam a fehér-kék színkombinációt a fa természetes szépségével és melegségével kiegészítve, az enteriőrbe csempézve egy kis finom tengerparti hangulatot is. Inspirációt Mykonos és Santorini életérzéséből merítettem.

A megrendelői igények alapján mindenképpen nagy nyitott terekben gondolkodtam a közösségi terek kialakítása és térszervezése során. Ennek eredményeképpen született meg az előszoba-konyha-étkező-nappali együttese egy légtérben elhelyezve, ahol az előszoba és a konyha-étkező-nappali közötti finom határvonalat kizárólag egy fűszernövény-tároló jelzi. A kialakított térszervezés nyomán a nagy üvegfelületeknek és a matt fehér falfelületeknek köszönhetően a közösségi tér egészét átjárja a beáramló természetes fény.
Az előszobából nyílik a mosó-és tároló helyiség, ahonnan a garázs közelíthető meg.

Az előszoba, konyha, étkező és nappali betervezett tároló-bútorai egyedi tervezésűek, amelyek meghatározó színe a matt fehér, kiegészítve tengerészkék és antikolt barna fadekorral ellátott frontokkal és panelekkel. A konyhabútor magaselemsora és az étkező mögötti falfelület mélyszürke árnyalatot kapna, ezzel is kiemelve a megálmodott luxusérzetet sugalló bútorok és berendezési tárgyak szépségét.

A közösségi tér mennyezete egységes álmennyezeti borítást kapott 285 cm-es magasságban, amelyet matt fehér színre festett fapanelek és gerendák tesznek még különlegesebbé, igazán egyedi hangulatot teremtve az enteriőrben. Világítástechnikai megoldásként álmennyezetbe építhető lámpákat terveztem általános megvilágításként, amelyet az étkező, a reggelizőpult és az előszoba-közlekedőben elhelyezett falikarok egészítenek ki helyi világításként.

A közösségi tér ezen egy légtérben tervezett megoldása tökéletesen illeszkedik azon megrendelői elképzelésbe, hogy a barátokkal egyedülálló élménnyé váljon a főzés. A főzés iránti szenvedély remek kiegészítője a betervezett prémium kategóriás, minden igényt kielégítő konyhatechnika és rendelkezésre álló előkészítő és tálaló felületek.

A nappali megálmodott színvilága követi a közösségi térre jellemző színeket. A betervezett L alakú kanapé és egyenes szófa tökéletesen alkalmas nagy baráti társaság fogadására.
Az egyenes kanapé térbeli elhelyezésével a célom az volt, hogy lágy, jelzésértékű választóvonalként szolgáljon a konyha-étkező és nappali között, de ezt erősíti tovább a padlón alkalmazott burkolatváltás, ahol is a hidegburkolatot meleg barna színekben pompázó parafa padló váltja fel, amely egyben tökéletes kiegészítője a padlófűtésnek.
A tv falon való elhelyezésével – ráadásul a nagy ablakfelületekkel szemben – a célom az volt, hogy a tv ne csak a ház belső közösségi tereiben legyen nézhető, de a ház teraszáról is élvezhető legyen.

A nappaliban a mennyezetre szerelve került elhelyezésre a projektor és vele szemben – motoros rendszer segítségével – egy falpanel mögé rejtve a vetítővászon. Ennek segítségével Megrendelőm azon igényének kívánok megfelelni, hogy a digitalizált családi képeket bármikor megtekintheti vagy bemutathatja barátainak vagy akár hatalmas festővászonként tekintve rá állandó képi montázsok megjelenítésére is szolgálhat. Érdekesség, hogy ezen fal túloldalán helyeztem el Megrendelőm dolgozó- és hobby munkaállomását, így digitálisan közvetlenül is kapcsolat teremthető a számítógép és vászon között.
A vászon elhelyezésére és leengedésére a faltól számítva 40 centiméterre kerülne sor, így mögötte lebegő tároló dobozok elhelyezésére is lehetőség nyílik led fénnyel megvilágítva. A közösségi térre jellemző matt fehér felületet halvány kék falfesték törné meg ezen a falfelületen.

A teraszra és kertre néző üvegfelületek elé kizárólag a bútordekorral harmonizáló kék és fehér színű blackout függönyök kerülnének elhelyezésre karnis használatával. A közösségi terekben a beltéri ajtók egyedi tervezéssel és kivitelezéssel valósulnának meg.

A nappaliból nyílik a Megrendelők hálószobája önálló fürdőszobával és wellness térrel, valamint a Megrendelőm hölgy tagjának dolgozó- és hobby tere.
A hálószoba padlóburkolata követi a nappaliban már alkalmazott parafapadlót, azonban színvilágban egy világosabb árnyalatot választottam annak érdekében, hogy a tér még nagyobbnak és légiesebbnek tűnjön.
A mennyezeten a gerendamegoldás szintén megtalálható, azonban itt barnára pácolt fagerendák kerülnének elhelyezésre.
Világítástechnikai megoldásként álmennyezetbe építhető lámpákat terveztem általános megvilágításként, amelyet az egyedi kialakítású gardrób közé applikált polc ledes megvilágítása, valamint az éjjeli lámpaként funkcionáló függeszték és a hangulatfényként szolgáló képmegvilágító ledek egészítenek ki.
Az ágy egyedi tervezésű fehér kárpitozással ellátott franciaágy. Tárolóként az ágy mögött 90 cm magasságban és 20 cm mélységben kialakított polc szolgál ledes megvilágítással.

A hálószobából közelíthető meg a Megrendelő hölgy tagja számára kialakított dolgozósarok és hobby tér. Ezen megoldásra azért került sor, mert így az esetleges késő estébe nyúló munka sem zavarja meg párját a nyugodt pihenésben.
Itt került elhelyezésre még egy 250 cm magas gardróbszekrény is, kiegészítve a hálószobában elhelyezett tárolókapacitást.

A hálószoba és dolgozósarok falai matt fehér falfestékkel kezeltek. A tároló bútorok letisztult vonalvezetését és fehér színét a franciakék és antikolt barna fahatású dekorokkal borított frontok és polcok törik meg.
A hálószoba és dolgozótér fűtését a SanGlass SANTOS design radiátor biztosítja, amely letisztult és egyedi vonalvezetésével csak tovább fokozza a tér luxusérzetét.

A dolgozó- és hobby térből közelíthető meg a főfürdőszoba, amely valódi relax és well-being érzést nyújt Megrendelőim számára.

Belépve azonnal szembetűnik a SanPlast térben álló ovális kád. A kádtöltőt a modern és letisztult vonalvezetésű Kludi Balance magasított csaptelepe biztosítja. Vele szemben került elhelyezésre a SanGlass dupla mosdó alatti szekrénye a VILLEROY & BOCH Duo mosdójával kiegészítve akként, hogy a két tükör egy-egy tartópanelre kerülne felhelyezésre és a tartópanel felső része felfut egy falpanel mögé, amely leddel megvilágított. Azzal, hogy a tükör az ablakkal szemben került elhelyezésre hozzájárul ahhoz, hogy még több fény áramoljon a helyiségbe.

A fürdőszobát két eltérő színvilágú térré osztottam – ezzel is jelezve a funkcióváltást -, azonban a fafelületek megjelenése a falon vagy mennyezeten mégis összeköti azokat. A wellness teret egy üvegajtón keresztül tudjuk megközelíteni. Itt egy, a Grohe esőztetős-masszírozós rendszerrel ellátott zuhany került kialakításra akként, hogy az egyben pihenő és relaxáló térként is funkcionál az ott elhelyezett ülőfelület révén. Ráadásként – fokozva az ellazulás érzését – mögötte egy megvilágított fóliázott üvegfelület is helyet kap, amely egybeolvad a mennyezeten elhelyezett gerendázattal.
Világítástechnikai megoldásként álmennyezetbe építhető lámpákat terveztem általános megvilágításként. A fürdőszoba fűtését a SanGlass RUBAN design radiátor biztosítja, amely letisztult és egyedi vonalvezetésével csak tovább fokozza a fürdőtér luxusérzetét.

Az előszobából jobbra indulva közelíthető meg Megrendelőm férfi tagjának Home office irodája, a betervezett gyerekszoba és vendégszoba, valamint egy önálló vendégwc és vendégfürdőszoba.

Az előszoba és közlekedő határát jelző falfelületen egy egyedi megoldású falpanel kerülne elhelyezésre. A gipszkartonból kialakított mélyedésben három vékony, barna lazúrral kezelt faléc kerülne elhelyezésre mögötte ledes megvilágítással. Ez a ledfény világítaná meg a mögötte elhelyezett egyedi faliposztert.

A közlekedőben mennyezeti általános megvilágítás és hangulati fényt adó falikarok is elhelyezésre kerülnének, amelyek külön-külön vezérelhetőek.

A közlekedő végén nyílik a Home Office. Padlóburkolata sötét hidegburkolatot kapna, amelyet ellensúlyoznának a matt fehér falak és mennyezet. A mennyezeten a gerendamegoldás itt is helyet kapna fehér színben pompázva.
Világítástechnikai megoldásként álmennyezetbe építhető lámpákat terveztem általános megvilágításként.
A Home office-ban szintén betervezésre került egy mennyezet-falpanel mögött elrejthető vetítővászon annak érdekében, hogy a projektek az ügyfelek számára megfelelő módon prezentálhatóak legyenek.
Az ötletelést segítendő egy gondolkodópamlag is beépítésre kerülne az irodai polcok és szekrények közé.
Az egyedi faliposzter pedig tökéletesen illeszkedik mind színeiben, mind hangulatában a Home office térben megálmodott enteriőrbe.

A gyerekszoba és vendégszoba egymás mellett kapott helyett akként, hogy bejárataik 45 fokos szögben egymással szembefordításra kerültek. Ezen megoldással ez a két szoba finoman leválasztásra került a közlekedő tértől, hiszen egy kis előteret kapott a két helyiség, másrészt észrevétlenül kitágította a közlekedő területét.

A két szobával szemben található a vendégwc és vendégfürdőszoba, amely hangulatában és színeiben is követi a ház egyéb tereiben alkalmazott színeket és kialakított hangulatot, ugyanakkor teljes mértékben kiszolgálja az azt használók igényeit.

 

Szerzö: LOSZ

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak