Ajtonyi Rita

Ajtonyi RitaAjtonyi Rita

2012-ben az Év Lakberendezője – szakmai nyertes

 

Mobil: +36 30 93 93 894
E-mail: ajtonyi@t-online.hu
Web: www.ajtonyirita.hu

 

Mottóm:

„Az építészeti tér megtöltését tartalommal, csakis felelősségteljes gondolkodással, mindig a megrendelő igényeit szem előtt tartva, de a tervezői koncepciónak megvalósulva kell létrejönnie.“

 

Tanulmányok:
Pécsi Tudományegyetem – építészmérnöki diploma
Magyar Iparszövetség – lakberendezői oklevél

 

Magamról:
Szakmámban két nagy szenvedélyem van: Munkáimat szinte kivétel nélkül úgy vállalom, hogy a tervezésen kívül teljes körű kivitelezést is vállalok. Így végig kísérem a tervezés első fázisától kezdve, a belsőépítészeti munkák befejezéséig munkámat.
Látni, ahogy megvalósulnak a papírra vetett álmok, ahogy az építészeti tér megtelik tartalommal csodás dolog.
Lehetőség szerint prémium kategóriájú termékeket tervezek be, valamint kivitelezéskor csak olyan partner cégekkel dolgozom, akik csakis minőségi bútorokat, anyagokat és technológiákat alkalmaznak. Ezzel lesz biztos a kivitelezés sikere.

 

A másik szenvedélyem, hogy minden évben többször külföldre utazom, szakmai kiállításokra, üzemekbe új gyártástechnológiákkal, új anyagokkal ismerkedem. Jártam már Milánóban a Salone del Mobili-n, St. Johannban az Egger cég bútorlapot előállító gyárában, Mettlachban a mettlachi őshazájában, és Párizsban a Villeroy&Boch világhírű cég új bemutató termében

 

Magántervezői feladatok:
Magán házak, lakások, valamint közületek belsőépítészeti tervezésével foglalkozom 1994 óta.

 

Tervek típusai:
2D-s műszaki terveket, melyek a kivitelezéshez szükségesek
3D-s látványtervek, a tervezői koncepció vizuális
megjelenítése a megrendelő részére

 

Tervezés és fázisai:

1. fázis: megrendelő igényeinek kikérdezése, a helyszín pontos felmérése

2. fázis: vázlattervek és anyagtervek bemutatása és elfogadtatása a megrendelővel, igény szerint tervmódosítás

3. fázis: látványtervek, műszaki rajzok prezentálása, elfogadtatása

4. fázis: kivitelezés – betervezett elemek teljes körű beszerzése, kivitelezői szakipar művezetése, kész belső terek átadása.

 

Nem tartozom azon tervezők közé, kik tervezői önkényességgel csak egy tervet tesznek a megrendelő elé. Lehetőség szerint, ha alaprajzilag nem is kivitelezhető, de színtervben biztosan több variációt készítek, mert szeretném megadni a megrendelőnek a választás jogát.

 

Szívesen alkalmazom a színes környezet kialakításához a színpreferencia vizsgálatot is. Vallom, hogy ott ahol kettőnél több ember használ egy teret, mindig ügyelni kell, hogy olyan színeket alkalmazzunk, ami minden ott élőnek tetszik. Ez egy alap axióma ahhoz, hogy a lakótérben a komfortérzet magas legyen.
A színek térformáló szerepére igen nagy hangsúlyt fektetek. Szívesen építek a kontraszt színpárok adta feszültségekre. Kedvenc tervezési feladataim közé tartozik az energiatakarékos világítási rendszer tervezése, szeretem a textíliák adta ezernyi lehetőséget, egyetemen tanult ökológiai ismeretemet szívesen ajánlom a megújuló energiaforrások használata érdekében.

 

Számtalan tervezési feladat vár tehát rám egy élettér megtervezése kapcsán, de igyekszem a fent említett mottóm szerint alkotni: csakis felelősségteljes gondolkodással, mindig a megrendelő igényeit szem előtt tartva, de a tervezői koncepciónak megvalósulva kell létrejönnie az adott berendezendő térnek.
Köszönöm szíves figyelmét és várom, hogy elérhetőségeim egyikén keressen, hogy együtt közösen és örömmel végezzük életterének berendezését.

 

Szerzö: LOSZ

Megosztás
OTP lakástakarékTrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak