Draveczki Julianna

Draveczki Julianna.ffDraveczki Julianna

 

 

Mobil: +36 30 210 3157
E-mail: draveczki.julianna@gmail.com
Web: www.artdecohome.hu            

 

 

 

Névjegy Szerencsésnek mondhatom magam, amiért az első hazai csoportok egyikében végezhettem lakberendezőként. Így részese lehettem egy nagyon izgalmas folyamatnak, közös munkának, amit kollégáimmal együtt mesterségünk megismertetésért, elfogadtatásáért végeztünk Ma már nem különcség és senkinek sem meglepő, ha valaki környezte tervezését, kialakítását ránk bízza.

 

Mit tud egy lakberendező? Meggyőződésem szerint legfontosabb tulajdonsága, hogy képes harmóniát és rendet teremteni, összehangolni formákat, anyagokat és színeket, mindezt pedig úgy teszi, hogy a berendezés kiszolgálja használóját és az adott életmódnak, ízlésnek maximálisan megfelelő. Bármilyen stílusban is tervezzünk, ha jól dolgoztunk egyéni kézjegyünk minden esetben föllelhető.

 

Az adott feladat folyamatosan foglalkoztat. Utazás, főzés, pihenés közben is tervezek. Mindig filmszerűen látom az adott teret. A maximális funkcionalitáson túl minden apró részlet foglalkoztat: a bojt, a gomb, a kavics, a fényudvar a falon…, Minden, amitől teljes lesz az összhang. Mire elkészül egy ház, lakás vagy akár egy közületi tér, már teljesen a magaménak érzem. Olyan otthonok megteremtése a célom, ami mértéktartó renddel veszi körül lakóit, ami csak egyszeri és csak az adott személyeknek szóló. Lehet bármilyen stílusú, kevés vagy sok pénzből készülő, mindig igényes és törekszik a legjobbra.

 

Szakmai önéletrajz

Eredetileg rajz-népművelés szakot végeztem, majd 17 évig tanítottam. Lakberendezői képesítésemet a Junior Art Center Lakásművészeti Magániskolában szereztem 1995-97-ben. Azóta vagyok tagja a Lakberendezők Országos Szövetségének is, 2001-től a szervezet Etikai Bizottságának elnökeként.

1997-től 12 évig az Otthon magazin munkatársaként az olvasók leveleire adtam lakberendezési tanácsot, illusztrációkat készítettem, illetve a Berendeztük rovat számára dolgoztam.

1998-ban a Lakástrend ’98 pályázat második helyezettjeként egy hónapig volt látható kiállításunk a Milora Interior üzletében.

2000-től tanítok művészettörténetet, lakberendezési és tervezési ismereteket. Kamarai szakképzési szakértőként rendszeresen vizsgáztatok lakberendezőket, műtárgy és bútorbecsüsöket.

2002-ben a Bútorvilág kiállításon másodmagammal egy high-tech lakás tervezésére és megvalósítására nyílt lehetőségem.

2004-től vagyok az Ezermester magazin lakberendezési rovatvezetője. Kolléganőmmel létrehoztuk a Csiganna lakberendezési, képzési műhelyt. Rendszeresen tartok előadásokat stílusismereti és lakberendezési témakörben. Több munkámat sikerült bemutatnom folyóiratokban és televíziós lakberendezési magazinokban. Fő működési területem házak és lakások belső terének komplett tervezése, megvalósítása, de foglalkozom üzletek, irodák berendezésével is.  

 

 

 

 

 

Szerzö: LOSZ

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak