Jankovich Oszkár

Jankovich Oszkár Jankovich Oszkár

 

 

 

Mobil: +36 20 213 9277
E-mail: jankovich.oszkar@gmail.com
Web: www.lakasprojekt.wordpress.com
LinkedIn: www.linkedin.com/in/profilojankovich/

 

 

 

Amit magammal hoztam
Eredetileg német szakos bölcsész voltam, de a lakberendezők közé már a média világából érkeztem, miután sok évig dolgoztam szerkesztőként, újságíróként. A televíziózás is hozzájárult látásmódom, ízlésvilágom, illetve a működő terekről való gondolkodásom kialakulásához – hála a legjobb rendezőknek és operatőröknek, akikkel az élő produkciók látványvilágának, stúdióképének kialakításában és a különböző forgatásokon együttműködhettem.

 

Ami a legfontosabb számomra a lakberendezésben
Meggyőződésem, hogy a lakberendezésben (ahogyan bármilyen használati tárgy kialakításánál is) a funkció, a célszerűség az elsődleges, és csak ha az már elvben megoldott, akkor érdemes a komfortosság, a kényelem, és a stílus kérdéseiben mélyebben elmerülni. Stílusában, szín- és anyagösszeállításában akár kifogástalan is lehet egy lakás, egy üzlet, vagy egy irodakomplexum, miközben nem képes, vagy csak korlátozottan tudja a benne élők vagy dolgozók igényeit kiszolgálni és a meglévő adottságai kihasználatlanok maradnak. Ezt szeretném elkerülni.

 

Ahogyan dolgozom
Kisebb ingatlanfelújítási feladatokat is szívesen elvállalok, de nagyobb projektekben is örömmel veszek részt. Mindkét esetben a megbízóval és a társszakmák képviselőivel való korrekt, kiszámítható együttműködés, illetve az ütemezett munkavégzés a legfontosabb számomra. Bármilyen stílusú lakás, vendéglátó hely, iroda berendezésén szívesen dolgozom. Mindegyikben az foglalkoztat, hogy a megrendelő esztétikai elképzeléseinek megvalósítása közben a stílus megalkotóinak újabb és újabb „találmányait” fedezhetem fel. Mind kézzel, mind számítógéppel tervezek, kérésre a megtervezett terekről 3d-s videót is készítek.

 

Publikációimból
Lakberendezéssel kapcsolatos cikkeimet, cikkfordításaimat a Lakberendezők Országos Szövetségének honlapja 2018 tavasza óta közli. (Jankovich Oszkár cikkei
A Nemzeti Audiovizuális Archívumban megtalálható a közreműködésemmel készült televízióműsorok nagy része, így például az a németországi múzeumi gyűjteményeket bemutató, két részes riportfilm is, amelyet a „Luthertől a Bauhausig” című, Nemzeti Galéria beli 2006-os kiállításhoz kapcsolódóan készítettünk a Duna TV-ben (videó,  katalógus).
Cikkeim, fordításaim jelentek meg egyebek mellett a Humán Fókusz című magazinban, a Műszaki Magazinban és németországi napilapokban is.

 

 

 

 

Szerzö: LOSZ

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak