Mészöly Dóri

Mészöly DóriMészöly Dóri

 

Mobil: +36 30 279 5788
Email: info@ikondesign.hu
Web: www.ikondesign.hu
Cég: iKON DESIGN Studio

 

A lakberendezés öröm. Boldog vagyok, hogy a munkám nekem is és a Megrendelőmnek is örömet tud okozni. Én a lelkem mélyén lakberendezőnek születtem, hiába jártam jogi egyetemre, lettem ügyvédjelölt, ügyvéd, majd jogtanácsos, a szabadidőmben folyamatosan ismerősök, családtagok és saját családom lakását, nyaralóját, családi házát újítottam fel, rendeztem be, alakítottam át s közben rengeteg tapasztalatot szereztem. Az eredmények pedig mindig tovább erősíttettek abban, hogy nekem ezt csakis ezt szabad, ezt kell csinálnom, mert az ember abban a legjobb, amit szívből és örömmel csinál. Egy neves, komoly több éves képzést adó lakberendező iskola sikeres oktatását követően lehettem a Lakberendezők Országos Szövetségének tagja és lakberendező.

 

Lakberendezőként egy szoba átalakításától kezdve, teljes lakásfelújításokon át, családi házak komplett berendezéséig, kulcsrakész átadásáig sok-sok projektet sikerült már sikerrel véghez vinnem, de volt szerencsém étterem átalakításához, iroda és nyaraló felújításhoz s sorolhatnám, melyek közül számos a www.ikondesign.hu oldalon megtekinthető.

 

A munkáim során fotórealisztikus és 3 dimenziós, valósághű lakberendezési tervek elkészítéséhez a legelismertebb amerikai építészek és lakberendezők által használt Chief Arhitect Premier számítógépes programot használom, melynek segítségével meg tudom mutatni, hogy a közös elképzeléseink a valóságban hogyan fognak kinézni, működni. A ténylegesen odakerülő bútorokkal már a tervezés során a leendő elrendezés, berendezés élethűen, mint egy fotó mutatja a végeredményt, meglepetések nélkül. A tervezés bármely szakaszában a program segítségével az adott ingatlanban virtuálisan körbesétálva bejárhatjuk a helyiségeket is. A gondos tervezés jelentős költségmegtakarítást jelent egy építkezés, átalakítás során, ezért célszerű ezzel kezdeni a projektet.

 

Gyakran utazom Skandináviába, ahol megismertem a dán és svéd XX. századi és kortárs tervezőinek bútorait, lámpáit, termékeit, így ha csak rajtam múlna, ebben a stílusban terveznék. Azonban szerencsére a munkám attól szép és érdekes és örömteli, hogy mindig a Megrendelőm igényeihez igazodva, a hozzá közelálló stílusvilágban gondolkodva jelent újabb és újabb kihívást a stílusok közötti kalandozás és nagyon jó mindig valami újat, egyedit alkotni.

 

Rendkívül fontos, hogy olyan légkörben töltsük napjainkat, éljük az életünket, ahol jó lenni, ahol jól érezzük magunkat, mert a lakás hangulata, stílusvilága, színei, elrendezése, beosztása a lehető legmegfelelőbb számunkra. A munkámat szívvel és lélekkel végzem, maximális odaadással, s csak a tökéletes eredménnyel vagyok elégedett. Egy mottó, amit hallottam, tökéletesen kifejezi a munkámat: „Nálam a tökéletes nem cél, hanem a minimum”.

 

 

Szerzö: Máray Klára

Megosztás
468 ad
OTP lakástakarékTrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak