Zámborszky Éva

Zámborszky ÉvaZámborszky Éva

 

Mobil: +36 70 451 7574
Skype: avenus143
E-mail: alternativ@zamborszkyeva.hu
Web: www.zamborszkyeva.hu

 

“Előző életemben” egy utazási irodát vezettem így sokszor nyílt alkalmam betekinteni más népek lakáskultúrájába is. Hónapokat töltöttem családommal Görögországban és Itáliában, többször jártam a szomszédos országokban, az osztrák sógoroknál és Franciaországban, az “átkos” idején egy darabig az USÁ-ban laktam a nagyszüleimnél. Az a sokszínűség, amit útjaim alkalmával megtapasztaltam, a tervezés során is mindig a szemem előtt lebeg.

Szakmai háttér
Lányom balesete miatt az irodát ott kellett hagynom. Ebben az új élethelyzetben más kihívások vártak rám. A múlt század végén szereztem lakberendezői képesítést, s már tanulmányaim idején is arra koncentráltam, hogy egészséges embereknek és fogyatékkal élőknek egyaránt ideálisan használható, szép lakókörnyezetet teremtsek. Célom, hogy valódi változást hozzak Megbízóim életébe, arra törekszem, hogy igazán jó megoldásokat kapjanak problémáikra.

Mottóm: a változatosság gyönyörködtet. A sablonos, úgymond bevált módszereket nagyívben kerülöm, a “konzervet” meghagyom másoknak. Vallom: aki korlátokat állít fel magának, végül unalmas dolgokat fog csak tervezni, ezért mindig szabadjára engedem a fantáziámat. Az új ötletek, eredeti megoldások kiagyalása motivál igazán, , hiszen éppen ezt várja tőlem, aki engem választ arra, hogy az általa birtokolt LAK berendezője legyek. Dolgoztam már elengedett kézzel is, megkaptam a kulcsot, a pénzt és a határidőt, hihetetlenül izgalmas volt, élveztem, mégis inkább az áll hozzám közelebb, amikor a Megrendelőim igényeinek, elképzeléseinek nyomán – együtt gondolkozva – személyre szabottan tervezhetek. Minden nehézsége ellenére imádom a kivitelezési munkákban való közreműködést, mert láthatom, ahogy a kétdimenziós papíron lévő rajzaim életre kelnek, térré alakulnak. Ebben remek csapatra támaszkodhatom, akik megvalósítják a terveimet, hozzátéve saját szaktudásukat. A pontos munkában nagy hasznát veszem a számítógépnek és az ArchLine programnak. Így, színes, fotorealisztikus látványterveket, valósághű egyedi bútorokat is “készíthetek”.

Milyen stílusúak az általam tervezett lakások, irodák, közösségi enteriőrök? Ez alapvetően a Megbízóimon múlik, ők döntik el, milyen környzeteben éreznék jól magukat. Az én dolgom, hogy ezt minél magasabb színvonalon tegyem nekik lehetővé. Egy biztos: egyedi és megismételhetetlen, mint a lakói, akiknek tervezem. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a lakás nem múzeum, hanem élettér és akkor jó, ha újabb beavatkozás nélkül is sok évig jól használható, kényelmes és esztétikus.

A magas színvonal fenntartásához elengedhetetlen a tanulás, továbbképzés. Ezt folyamatosan el is követem. angolul, egy brit központú távoktatásban rendszeresen tanulom a dizájnt. Részt veszek lehetőleg minél több oktatáson, termékbemutatón, rengeteg szakkönyvem, szakmai témájú folyóiratom van, amikből szintén sokat tanulhatok.
Járom a hazai és külföldi szakmai kiállításokat, igyekszem elsők között megismerni minden újdonságot. A forgalmazóktól kapott, kézzel fogható termékminták (csempék, üvegmozaikok, faminták, dekorlemezek, textilek, prospektusok, stb. is segítenek, hogy Megbízóim jó döntéseket hozhassanak.

Nyelvtudásom okán külföldiek megbízásának is eleget tudok tenni.

Szerzö: Máray Klára

Megosztás
OTP lakástakarékTrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak