És a nyertesek…

 

2016-ban négy Villeroy & Boch termék részesült iF DESIGN AWARD díjban

 

„Szakértő szemmel” rovatunkban a Villeroy & Boch Magyarország Kft. bemutatja a 2016 márciusában iF Design Award-ot nyert termékeit.

 

 

Igazi ok az ünneplésre: a 2016-os évben nem kevesebb, mint négy fürdőszobai és wellness-termék részesült iF DESIGN AWARD díjban, a világ egyik legrangosabb formatervezési elismerésében. A díjnyertes termékek az exkluzív Octagon konzolos mosdó, a Squaro Infinity és a Subway Infinity zuhanytálca, valamint a Vivia kényelmi kollekció zuhanypanele. „Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra” – nyilatkozta Olaf Haelke, a fürdőszobai és wellness-termékek marketingigazgatója. „Egy éven belül négy alkalommal is elnyerni ezt a díjat még egy olyan vezető márka életében is kivételes teljesítménynek számít, mint a Villeroy & Boch. A nemzetközi elismerésnek örvendő iF DESIGN AWARD díj a csúcsminőségű formatervezés és a kiemelkedő tervezői teljesítmény fémjelének tekinthető.”

 

A termékek szoros versenyben állták meg a helyüket: 53 ország 2 458 gyártója nyújtott be 5 295 pályázatot. Az iF DESIGN AWARD 2016 évi nyerteseit végül egy 58 szakértőből álló zsűri választotta ki. A nyertesek trófeáikat a 2016. február 26-án a müncheni BMW Welt-ben megrendezendő hivatalos iF Design Award díjátadó gálán vehetik át. A Villeroy & Boch díjnyertes termékei ezt követően megjelennek mind az iF design kisalkalmazásban, mind a hamburgi iF Design kiállítás három forgó termékbemutató pódiumán.

 

A Villeroy & Boch díjnyertes termékei:

 

Villeroy&Boch iF Design Award

Az exkluzív és innovatív Octagon konzolos mosdó kiváló nyersanyagainak és a minőségi formatervezésnek köszönhetően messze kimagaslik a mezőnyből. Az Octagon kivételes formavilágának titka a termék új TitanCeram nyersanyagában rejlik: a mosdó precíz kialakítású belső szögei, sarkai ragyogó kristályt idéző, kifinomult nyolcszögalakban futnak össze. A benyomást az elegáns fedéllel ellátott önálló konzol teszi teljessé, így az Octagon a fürdőszoba igazi fénypontjává, meghatározó stíluselemévé válik. Az Octagon korábban is nyert már elismerést: 2015 novemberében a New York-i BDNY szakkiállítás döntőse volt a legjobb formatervezésű termékeket díjazó „Best of BDNY: Best Product Design” fürdő-szoba-kategóriájában, de – ugyancsak 2015-ben – elnyerte a GOOD DESIGN™ Award díjat is.

 

A Squaro Infinity zuhanytálcák prémium minőségű Quaryl® anyagból készülnek. A Quaryl® olyan különleges öntési technológia alkalmazását teszi lehetővé, amely képes egyenes éleket előállítani, biztosítva a szintbeli beépíthetőséget. Ez a különleges felület ugyanakkor a legmagasabb csúszásmentességi besorolással bír, meleg hatású a talp alatt, s mindehhez könnyen ápolható és tartós is. A Squaro Infinity zuhanytálcák 49 méretben kaphatóak. Kérésre milliméter pontossággal leszabott egyedi méretek is elérhetőek, sőt, sarkokhoz, oszlopokhoz és egyéb síkból kiemelkedő elemekhez illesztésük is megoldható. A Squaro Infinity így a lehetőségek csaknem végtelen tárházát nyitja meg a fürdőszoba-tervezés előtt, testre szabott megoldásokat kínálva az egyébként kihívást jelentő komplex terekben is. A termék vékony, ultralapos kivitele és a szintbe simuló lefolyó szintén kielégítik a legigényesebb formatervezési elvárásokat is.

Villeroy&Boch iF Design Award

 

Villeroy&Boch iF Design Award

A Subway Infinity kerámia zuhanytálca ugyancsak számtalan modellben kapható különböző szabványméretekben éppúgy, mint különleges egyedi méretekben és alakokban. A zuhanytálca a szintbe simuló lefolyónak köszönhetően letisztult és harmonikus megjelenésű. A terméket a ViPrint innovatív digitális zuhanytálca-nyomtatási technológia emeli ki a kínálatból, lehetővé téve 18 különböző méretű Subway Infinity zuhanytálca ellátását bizonyos kiválasztott járólapok mintájával, biztosítva a padlófelület egységes megjelenését.

 

A Vivia fürdőszobai kollekció merőben új jelentést ad a kényelem fogalmának. Időtlen szépségű formavilága intelligens komfortjavító szolgáltatásokkal párosul. A tágas zuhanytér dekoratív és egyben gazdag funkcionalitású – többek közt eső- és vízesés üzemmódba állítható – fehér vagy antracitszürke zuhanypanellel szerelhető fel. A krómhatású zuhanyfej magassága a mágneses rögzítésnek köszönhetően állítható. Végül, de nem utolsó sorban, a SoftClosing megoldással záruló, szatén hatású biztonsági üvegből készült ajtó cseppmentes tárolóegységet rejt magában, így zuhanyozás közben is kezünk ügyében tarthatunk egy-egy törölközőt vagy egyéb hasznos fürdőszobai cikket.

Villeroy&Boch iF Design Award

 

 

Villeroy & Boch Magyarország Kft.