Szórakozásnak, pihenésnek, kikapcsolódásnak remek eszköze a kerti masszázsmedence. Jó buli lehet, de magányos meditációra is kiválóan alkalmas. Ami azonban ennél is fontosabb, az a masszírozó vízsugarak terápiás hatása, a keringési, mozgásszervi panaszok enyhítése, gyógyítására.

 

Kert - Masszázsmedence - Pezsgés a szabadban - LOSZ Lakberendezők Országos Szövetsége - BlogSzabadságunkat nagyszerű dolog egy spa-szolgáltatásokat nyújtó szállodában eltölteni. Ám ez csupán néhány nap egy évben, ráadásul nem mindig vihetjük az egész családot, és a kúraszerűen végzett masszírozóterápia is akkor igazán hatásos, ha rendszeres. Teremtsük hát meg otthon is a lehetőségét, és élvezzük szeretteinkkel együtt a fürdőzés örömét.

 

 

 

 

 

 

 

Kert - Masszázsmedence - Pezsgés a szabadban - LOSZ Lakberendezők Országos Szövetsége - Blog

A kert tervezésekor határozzuk meg a medence helyét. Ha pedig utólag építjük be, figyeljünk oda a legfontosabb szempontokra. Gondoljuk át, mely napszakban használjuk többet, akarjuk-e, hogy fürdőzéskor odasüssön a nap, és ennek függvényében figyeljünk a tájolásra. Lombhullató fáktól, cserjéktől távolabb helyezzük, de jó, ha a ház közelében van, és különösen kisgyermekes családok esetében fontos, hogy bentről is rálátásunk legyen.

 

 

Kert - Masszázsmedence - Pezsgés a szabadban - LOSZ Lakberendezők Országos Szövetsége - BlogVálasszuk ki gondosan magát a masszázsmedencét is. Ne spóroljunk rajta, hiszen csak egyszer kell megvásárolni – de működése, fenntartása folyamatos költséget jelent. Legyen hát ez minél kevesebb! Legyen a medence működése energiatakarékos és lehetőleg halk! Különböző méretűek, típusúak léteznek, a család létszámának megfelelő nagyságút vegyük meg, és ha „vízimádó” partikat akarunk rendezni, gondoljunk a barátainkra is!

 

 

 

 

Szakemberrel építtessük és üzemeltessük be medencét! És ha megvan, hajrá – lehet élvezni, amint a vízsugarak jólesően végigmasszírozzák minden porcikánkat! Az élvezet akkor teljes, ha minden érzékszervünk „megkapja a magáét”. Szemünk gyönyörködhet a természet szépségeiben, de a medence szépen kialakított környezetében is!

A látványt, a hangulatot beépített LED lámpák színes fényével fokozhatjuk, de a medencéhez tervezett vízálló tévét is nézhetjük – főleg, ha jó a műsor. Zene füleinknek nem csak a madárcsicsergés lehet, vagy a masszázsfúvókákból feltörő víz zubogása. Ha ennél is többre vágyunk, kapcsoljuk be a csúcsminőségű, vezeték nélküli hifit, melyből kedvenc muzsikánk szól, amikor csak akarjuk.

Kert - Masszázsmedence - Pezsgés a szabadban - LOSZ Lakberendezők Országos Szövetsége - Blog

Ha gyógyhatású illóolajokat öntünk a vízbe, akkor a masszírozás még jobban esik, innen legfeljebb a kerti grillen sülő finomságok illata tud kicsalogatni. Az a legjobb, hogy egy jól szigetelt medencével télen sem kell lemondanunk a kinti fürdőzés örömeiről. A medence saját fűtése olyan, mint egy bojler, melegen tartja a vizet, s ha kell, bekapcsol. Páratlan élmény a havas tájban gyönyörködni, miközben testünket dögönyözi a meleg víz. Fürdőzés után a víz felületi hővesztesége minimálisra csökkenthető a mozgatható termotetővel, így kedvünkre megajándékozhatjuk magunkat a vízből nyert egészséggel, amikor csak kedvünk tartja.

Kert - Masszázsmedence - Pezsgés a szabadban - LOSZ Lakberendezők Országos Szövetsége - BlogAz eredeti írás megjelent: SPATREND magazin 2010, I.évf. 1.szám