Itt a nyár, és vele együtt a jól megérdemelt vakáció időszaka. Sok magyar honfitársunk veszi ilyenkor az irányt a különböző tengerpartok és vízparti üdülőhelyek felé. A most bemutatott fürdőszoba – melynek ihletét is a tenger adta – képeit nézve ötleteket adunk ahhoz, hogy nyaralásunk hangulata ne érjen véget a szabadságunk lejártával, hanem elkísérhessen minket otthonunkba is.

 

New englandi stílusA recept egyszerű: végy egy kényelmes fürdőszobát, fesd az eget a falra, csinálj a kádból csónakot, és dobd fel az egészet a nyaralást idéző – vagy a tengerparton általad gyűjtött – dekorációval.

Na de nézzük a részleteket, mitől áll össze egésszé a kép: Jelen esetben fürdőszobánkat a végtelen kék ég türkiz színe uralja.

 

 

 

 

 

Csap és kék fürdőszobaApró, de hatásos trükk, hogy nem homogén kék, hanem márványozásos technikával készült a festés – mely révén a tenger feletti fátyolfelhők megidézhetőkké váltak. A pultfelszín márványos mintája is ezt a hatást erősíti – akár a csillogó víz felszínén játszadozó fodrok – szinte lebegtetve az asztallapot.

 

 

AkrilkádA méretes, két személyes akrilkád az egyedi tervezés alapján készült faszerkezetbe süllyesztve, a vízszintes felszíneket fehérre festett vízálló lambériával burkolva egy, a kikötőben ringó csónak hatását kelti.

 

 

 

 

 

 

 

Halászháló mintájú csempeA kikötők halászhálóinak hangulata köszön vissza a csempén is. A rafináltan rakott, kombinált minta nem drágább, mint a hagyományos egyszerű csempe, ám hatása vitathatatlanul eredeti. A felső, sodort kötelet utánzó bordűr alatti, hagyományosan rakott csempesor 10×10-es fehér mázas kerámiája a halászháló szélét idézi. Az alatta körbefutó kagylókkal díszített bordűr és a diagonálba állított csempesorok az aznapi fogást jelképezi. Mindezt alul még egy sor sodrott kötél mintájú bordűr zárja le, és foglalja egésszé.

 

 

 

 

New englandi stílusú ürdőszobaA fűtött padló mozaiklapokkal burkolt. Ám, nem lenne teljes az összhatás az apró, de stílusban egyöntetűen e tengerparti témát erősítő kiegészítők és dekor elemek nélkül. A hanyagul belógatott kötél a vitorlás hajókat juttatja eszünkbe. A kagyló és tengeri csillag minta a vastag fehér frottír fürdőlepedőkön, a világítótornyok a fogmosó poharakon egyértelművé teszik, hogy merre is járunk képzeletben.

 

 

 

 

 

Dísztárgyak a fürdőszobában

A dísztárgyak sem hagynak kétséget a fürdőszoba használójában a tengerparti „feeling”-ről. Apró csónakok és vitorlás hajó modellek, illetve világítótornyok mindenütt: a falon (képek), a pulton (makettok), a kád peremén (gyertyatartó), az ablakon (üvegfesték). A párkányon kardszárnyú delfinek jelzik, hogy nem a görög tengerparton vagyunk. Fából faragott gázlómadarak, stilizált öltözőkabin, és az elmaradhatatlan sirályok az északi tenger hatását sugallják.

 

 

 

 

Az összkép a kék fürdőszobában

Az összkép egységes és Észak-Amerika keleti partját idéző. Ám, egy kis változtatással, de hasonló stíluselemek alkalmazásával lehetne bárhol máshol. Akár a Te fürdőszobádban is!