Nem csak a lakás tulajdonosa, de a lakberendező sincs könnyű helyzetben, amikor egy panel lakás (többnyire elég apró) egyik szobáját kell berendezni egy tizenéves kamasz számára. De a helyzet – lakberendezőként mondom – nem reménytelen.

 
Nem reménytelen, noha ismerjük el, a rendelkezésre álló tér igen kevés. A kamasz pedig ennél jóval több helyet igényelne. Ami nincs!

 

Panel - Kamasz szoba

 

Pedig jó volna, mert a tinédzserek teljes „lakosztályát” kell belezsúfolni a rendelkezésre álló pár négyzetméterbe. Itt történik az alvás mellett a tanulás, hobby, játék és ide vonul vissza a haverokkal. Már ha van rá hely. A lakberendező feladata, hogy kerítsen. Vagy, ha nincs, akkor legalább garantálja a maximálás helykihasználást. A mellékelt képek jó példát mutatnak arra, hogyan lehet minden talpalatnyi négyzetcentimétert okosan kihasználni. Mindezt úgy, hogy ne csak az ergonómia, de a design is vállalható legyen, és a lehető legnagyobb térérzet maradjon a szobában (a zsúfoltság érzésének elkerülésével).

 

Panel - Kamasz szoba  1

 

Bár a képek inspirációként szolgálhat minden tinédzser szüleinek, de nem érdemes kísérletezni. Sokkal jobban megéri egy profi lakberendezőt felkérni a helyzet megoldására, és a kamasz szobájának újragondolására, berendezésére. Vannak apróbb trükkök, amiket alkalmazva csak ő segíthet a valós, vagy legalábbis virtuális térnövelésre.

 

Panel - Kamasz szoba 2