Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a lakberendező alkalmazása sokba kerül. Nos vannak ugyan olyan sztár-designerek, akik erősen megnyomják a ceruzát, de ők nem is terveznek az átlagembernek. A lakberendezők többsége azonban igencsak megfizethető árszinten dolgozik, és ez az, amire Önnek szüksége van.

 

A lakberendező értéket adRáadásul egy lakberendező (más néven enteriőr tervező, vagy interior designer) rengeteg költséget takarít meg avval, hogy számos elkövethető költséges tévedéstől óvja meg az embert. Az általa megtervezett belsőépítészeti megoldások ergonomikusak, minden a helyén van, stílusban és hangulatban is a megbízó ízléséhez igazítottak. Az elkészített lakberendezési terv megvalósítható egyszerre (azaz egy lépésben), vagy apránként (több lépésben), ahogy a megrendelő büdzséje engedi – ráadásul a legtöbb lakberendezőre később is számítani lehet, ha az apránként megvalósuló terv kivitelezésekor egy-két kérdés felmerül.

 

A lakberendező valódi értéket ad azzal, hogy:

– Időt takarít meg Önnek. (Ő ugyanis ismeri a tervezés/kivitelezés folyamatát, illetve ajánlani is tud megbízható szakmunkásokat)

– Megosztja Önnel a kapcsolatrendszerét. (A lakberendezőknek hozzáférésük van számos olyan termékhez, amit az utcáról besétáló ember nem tud elérni)

– Megosztja Önnel a tudását. (A lakberendezők szakmailag képzettek és tapasztaltak, úgy hogy szinte minden felmerülő kérdésre választ tudnak adni)

 

Lakberendezési ötletekEgy tervező ismerős a színek, formák, minták világában. Jól ismeri a bútorok, szövetek és kárpitok titkait, tudja mely alaprajzok megvalósíthatók és melyeknek nincs létjogosultságuk. Ismeri a falfestékek és tapéták adta lehetőségeket, tudja a padló és falburkolás, a fények és megvilágítás, és ezer más apróság rejtelmeit. Tapasztalata van (hiszen már másoknak is sikerrel segített), hogy Önnek is a lehető legjobbat tervezze.

 

Lakberendezővel dolgozva nem kell feltétlenül milliós kiadásra számítania, ha bútorozásról van szó. Az esetek nagy részében a designer abból dolgozik, amije a megrendelőnek van – és némi felfrissítéssel, de újjá tudja varázsolni már meglevő, szívének kedves bútorait. Egy ügyes lakberendező csodákra képes.

 

Ha kételkedik, kérdezzen meg valakit, akinek lakását lakberendező tervezte. Egy Amerikában végzett felmérés szerint 10-ből 9 megbízó elégedett volt a lakberendezőjével és ajánlja másnak is azt, hogy ne kezdjen bele lakásfelújításba interior designer nélkül. A megkérdezettek majdnem 100%-a újra alkalmazna lakberendezőt egy következő lakásában és tízből nyolc ember nyilatkozott úgy a munka befejezése után, hogy lakberendezője jóval több értéket adott hozzá lakásához, illetve nagyobb költséget takarított meg neki, mint amennyibe tervezői honoráriuma került. Számos esetben egy életre szóló barátság kezdetét jelentette a közös munka.

 

Akár konzultációs céllal megy lakberendezőhöz, akár a kezébe adja a teljes felújítás kormányát, Ön biztos, hogy csak nyerhet a kapcsolaton. Mondja el neki részletesen kívánságait, beszéljék meg a lehetőségeket, döntsenek közösen az ÖN otthona felől, és bízza rá a többit. A lakberendező a lehető legtöbbet ki fogja hozni a lakásban rejlő lehetőségekből. Meglátja, a kész otthonban beköltözve úgy fogja érezni, a lakberendező nélkül fele ennyire sem jutott volna, és egy interior designer megbízása bőven megérte a ráfordítást.

 

 

Ha Ön is lakberendezési dilemma előtt áll, használja honlapunk “LAKBERENDEZŐ KERESŐ” funkcióját és válasszon kollegáink közül egy segítő kezet a feladathoz…