„Bepakolom a bőröndöm: csak egy jó könyvet, egy párnát és egy meleg takarót viszek magammal” – csak ezekre, és még néhány egyéb apróságra lesz szüksége ahhoz, hogy egy vintázs bőröndöt pillanatok alatt kényelmes fotellé alakítson. Nézzen körül a padlásán, vagy a bolhapiacon, hogy megtalálja a megfelelő koffert, aminek nemcsak új külsőt, de új funkciót is adhat. Készítse el saját dizájner fotelét!

Stílusos fotel

 

Szükséges eszközök:
– Dremel 8100 multifunkcionális gép, 150-es fúrószár
– EZ SpeedClic SC456 vágókorong fémhez
– EZ SpeedClic SC402 befogóhüvely
– Dremel Moto-Saw lombfűrész
– MS51 általános fűrészpenge

Otthonról, vagy a bolhapiacról:
– egy öreg bőrönd

 

A barkácsáruházból:
– 2 db. 18 mm vastagságú MDF lap, méretük a bőröndével megegyező
– 2 db. MDF lap (10 cm x 40 cm x 18 mm)
– 2 db. 5 cm vastag szivacs, méretük a bőröndével megegyező
– 12 db. facsavar (pl. 4 x 45 mm)
– kis szegek, vagy szögbelövő
– 4 fotelláb (4 mm x 45 mm)
– akrilfesték, ragasztó spray, 4 db. gomb

Nehézségi fok: 6 *

 

 

Első lépés

Mérje meg a bőrönd szélességét és mélységét, majd a barkácsáruházban vágasson 18 mm vastagságú MDF lapból két darabot a bőrönddel azonos méretben.
Ezt követően rajzolja rá a bőrönd belső körvonalait az MDF lapokra.

Első lépés

 

 

Második lépés

Most lesz szüksége a Dremel Moto-Saw lombfűrészre az MS51 általános fűrészpengére: ezzel könnyen és pontosan lekerekítheti az MDF lap sarkait azért, hogy később tökéletesen beleférjenek a bőröndbe. A lekerekítés után fújja be ragasztó spray-vel a lapok felületét, és rögzítsen rájuk szivacsot.

 

Második lépés

 

 

Harmadik lépés

Egy Önnek tetsző bútorszövettel fedje be a szivacsot, és az MDF lap hátsó oldalán rögzítse azt apró szegekkel, vagy szögbelövővel. Az anyag legyen strapabíró, tartós és könnyen tisztítható.

Vintázs bőröndből fotel - harmadik lépés

 

 

Negyedik lépés

A gombok rögzítéséhez csavarjon be két csavart az MDF lap közepétől számítva 20 cm-re, át a bútorszöveten és a szivacson. Amennyiben a csavar kilóg a túloldalon, a felesleges részt a Dremel 8100 multifunkcionális szerszámra szerelt EZ SC456 vágókoronggal vágja le.

Vintázs bőröndből fotel - negyedik lépés

 

 

Ötödik lépés

Jelölje ki a lábak helyét az MDF lapokon. Fúrja elő a lyukakat a Dremel 8100 multifunkcionális szerszámba helyezett 628-as fúrószár szett egyik fúrószárával.
Ezért, hogy még elegánsabbá tegye fotelját, fesse le a lábait a bőrönd és a bútorszövet színével harmonizáló akril festékkel.

Vintázs bőröndből fotel - ötödik lépés

 

Hatodik lépés

A lábak rögzítéséhez fektesse a két előre elkészített falemezt a bőröndbe. Ezután a lábakat rögzítse csavarral a bőröndhöz. Utolsó lépésként fektesse a kárpitozott lapot a bőröndre, és csavarokkal rögzítse oda. Ezzel el is készült a stílusos fotel, már csak az a dolga, hogy kipihenje a munka fáradalmait!

Vintázs bőröndből fotel - hatodik lépés

 

 

Az elkészült fotel

Az elkészült fotel

Vintázs bőröndből fotel

Forrás:
amiotthonunk.hu