Legtöbbünknek elég kicsi a lakása, de sokkal több tárgya van otthon, mint amit el tudna pakolni anélkül, hogy ne kötne kompromisszumokat a lakberendezési stílus és a kényelem rovására. Ehhez kell egy sokat tapasztalt Lakberendező – segítségül…

 

Kis lakás - helytakarékos lakberendezési ötletekVan pár kritikus pont a lakásokban, ahol gyakran vagyunk helyszűkében. Ezek a hálószobák, gardróbok és gyerekszobák. Ez utóbbi különösen neuralgikus pontja lehet lakásunknak, hiszen a tizenéves gyermekeknek ez az egy szoba jelenti a teljes életterüket. Egyszerre kell lennie nappalinak (a játszáshoz, haverok fogadásához), dolgozónak (házi feladat írás, tanulás), de ez az ő halószobájuk is (sőt a ruháknak is kell hely). Sok mindent kell hát kis helyen elpakolni – olyan kihívás, amit csak egy profi lakberendező orvosolhat.

 

Mindez még a sok m2 területtel rendelkező lakásokban is problémát jelenthet, hát még kis lakásokban! Jól jön ilyenkor az összecsukható, felhajtható, vagy egymás fölé betolható ágy, a többfunkciós íróasztal.

 

A nagy belmagasság (galériázhatóság) sokat segíthet e probléma orvosolásában. Ott ahol viszont ez nincs, csak multifunkciós bútork választása segíthet.

 

A szaküzleteket járva sok olyan bútor ötletet láthatunk, melyek kifejezetten kis lakásokban, szobákban jelenthetnek okos megoldást a helyproblémára. Ezeket a bútorokat szemmel láthatóan úgy tervezték, hogy minden rendelkezésre álló teret maximálisan kihasználhassunk.

 

Mindez azonban egy képzett és tapasztalt lakberendező segítsége nélkül vajmi keveset érnek. A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a praktikus bútor lehet egyszerre maximálisan funkcionális, helytakarékos és ugyanakkor modern és stílusos is.

 

Egy dolgot azonban tudnunk kell: Ha nagyon sok dolgot elölhagyunk a lakásban, az mindig rendetlenség hatását kelti, még akkor is ha egyébként szerintünk rendezetten helyezkednek el.
És ezen sajnos már a Lakberendező sem segíthet…

 

Fotók:

decodir.com

home-designing.com

 

« A 8 »