Idézet a levélből: „Fiunk számára vásároltunk egy kis lakást a belvárosban. Mielőtt beköltözik, szeretnénk kissé átalakítani, felújítani, mert a jelenlegi állapota nem túl praktikus…” Lássuk a lakberendező javaslatát.

 

Olvasónk kérdése: „Fiunk számára vásároltunk egy kis panel lakást a belvárosban. Mielőtt beköltözik, szeretnénk kissé átalakítani, felújítani, mert a jelenlegi állapota nem túl praktikus.

 

A fürdőszoba okozza a legnagyobb fejtörést, mert nagyon nem tetszik, ahogy most van. De nem tudjuk, hogy lehetne szebb és persze jobban használható úgy, hogy huszonéves fiunknak is tetsszen. Itt kell elhelyezni a mosógépet is. „

Érdi Lőrinc, Budapest

 

Panel - Fürdőszoba bőrbe burkolva - alaprajz

 

A lakberendező tanácsa

Az ötven négyzetméter körüli panel lakás igazán kellemes otthona lehet egy huszonéves legényembernek, de néhány változtatásra valóban szükség van. Néhány ajtó megszüntethető, mások toló rendszerűre cserélhetők.

 

A fürdőszoba terve

 

Bővebben a fürdő átrendezési javaslatával lehetek a segítségükre. Nagyméretű gardróbszekrény kialakítására nyílik lehetőségük, ha a közlekedőből nyíló fürdőszobaajtót valamilyen módon áthelyezik, ráadásul a fürdő is jobban berendezhetővé válik általa. A kádat (180 x 80 cm) a kellemes, természetes fényt biztosító üvegtéglás fal előtt helyezném el. Ha olyat választanak, melynek lefolyója a középen helyezkedik el, és mindkét vége egyformán gömbölyített, ketten is kényelmesen használhatják. Kádparavánnal ellátva akár a zuhanykabint is helyettesítheti. Érdemes a falra hajtható változatot választani, így ez csak a használatkor osztja meg a fürdőszoba terét.

 

Az ajtó mögötti fal előtt, a mosó-szárítógép fölötti helyet jómagam tároló  szekrénnyel használnám ki, melyben szennyes tartó is helyet kaphatna. Vagy a rövid oldalára akár üvegajtós pipereszekrény kerülhetne. Ha üvegpolcos kialakítású, és saját világítást is kap, látványos, könnyed eleme lehet a berendezésnek.

 

Fürdőszoba terve

 

Az egyedi formájú mosdó, és a burkolatnak ajánlott kék színű, bőrhatású kerámia férfias hangulatot eredményez, amit szögletes vonalú csaptelepek és kiegészítők is fokozhatnak.

 

Használják ki, hogy a helyiség világos, ezért a növények is jól érezhetik itt magukat!

 

 

A javasolt csempe: Bőrhatású kerámia az Iris Ceramica katalógusából. A fali lapok mérete 25x46 cm, a padlólapé 33,3x33,3 cm. A 2,5x25 cm-es lisztelló darabonként vásárolható meg.
« A 2 »