Közeleg a 2010-es BNV és vele együtt a Trend-sziget bemutatkozása.

 

Szoba csupa fehérbenHárom éve, mikor „azt a bizonyos” enteriőrt terveztük a BNV-re, az egyik lakberendezési lap tulajdonosa és egyben fotósa azt mondta: „Ugye tudjátok, hogy a fekete enteriőrt nagyon nehéz fotózni. Ám, ha ki akartok szúrni velem, akkor legközelebb tervezzetek egy olyant, amiben minden hófehér, mert azt még nehezebb…”

 

Nos, hogy ki akarunk-e szúrni vele, vagy sem, az hamarosan kiderül (pontosan 2010 szeptember 8.-án a Hungexpo A-pavilonjában), de az, hogy az „all white” (mindenütt fehér) enteriőrök különlegesek, az biztos. Példának álljon itt egy pár fotó, ennek illusztrálására.

 

Vannak köztük olyan enteriőrök, melyeket valóban tetőtől-talpig fehérbe öltöztetettek, de vannak olyanok is, melyekben azért egy-két szín mégiscsak előfordul, ám mégis tejfehérnek érezzük őket. Az egész csak a lakberendező tehetségén és a megtalált összhangon múlik.

 

 

Tervezés fehérbenA lakberendezés csupa fehérrel igen különleges hatást hozhat létre. Olyan, mintha egy nagy pohár tejben úsznánk. A tisztaság, frissesség és lágyság érzetét kelti a nézelődőben. Mindegy, hogy modern, vagy tradicionális stílusban történik a lakberendezés, a végeredmény visszavonhatatlanul romantikus lesz. Némi szín használatával különböző hangulatok hozhatók létre a fehér palettán. Egy-egy színes párna, egy fókuszba állított színesre festett (tapétázott) fal, vagy szőnyeg, illetve bútor csodát tehet – színessé varázsolhatja a monokróm enteriőrt, de egyben meg is őrzi a fehérséget.

 

 

 

 

Lakberendezés csupa fehérrel

…és igaza volt a főszerkesztő úrnak: a fehér lakásokban eltűnik a mélység-élesség, többet hagyunk a képzeletünknek, mint a szemünknek – és valóban igen nehezen fotózhatók. Ám ettől még csodaszépek lehetnek. Csak egy jó lakberendező kell hozzá.

…aki pedig kíváncsi, hogy kiszúrunk-e a főszerkesztő úrral, jöjjön ki a BNV-re 2010 szeptember 8-12. között!

 

 

 

 

 

Képek forrása:

bellemaison23.com

 

Lakberendezés hófehérben
« A 25 »