Az olasz SMEG cég háztartási gépeiben ötvözi a stílust és technológiát. Eredeti és ergonomikus termékek melyek megtervezésénél teljes mértékben azok leendő tulajdonosa áll a szakemberek figyelmének középpontjában.

 
Bemutatjuk: A SMEG retro háztartási készülékeiHogy a konyhában is az ötvenes évek elragadó (vagy éppen ragacsos) vattacukor-hangulata uralkodjon, elég néhány kiegészítőt alkalmaznunk. Igazi élvezet egy eredeti Kitchen Aid retró keverőgéppel meggyúrni a süteménytésztát, vagy megmixelni a tejturmixot. Az egykori amerikai konyhák ihlette „Pink Cadillac” színű hűtőszekrény pedig igazi éke lehet a konyhánknak. Ebben segíthet az olasz SMEG cég termékválasztéka.

 

A Smeg már évtizedek óta ismert és megbízható márka volt. Ugyan az olasz cég több stílusban is kiemelkedőt alkotott, – legyen szó akár a klasszikus, minimalista, vagy a kicsit antikba hajló koloniál stílusú kollekciójukról -, igazi sikerré akkor váltak a Smeg készülékei, mikor a Mini Morris kiasutó által kiváltott retróhullámot meglovagolták, és piacra dobták a hamisítatlan 50-es évekbeli hangulatot idéző hűtőgép családjukat.

 

 

 

 

Bemutatjuk: A SMEG retro háztartási készülékei

 

Szenvedély és vállalkozói szellem, ez a két fogalom volt az olasz márka fő hajtórugója. Történetének 60 éve alatt a Smeg nemzetközi elismertséget szerzett a piacon egyedülálló háztartási gépeivel, melyek a legutolsó részletre is kiterjedő, gondos tervezésükkel, és szemet gyönyörködtető, plasztikus formáikkal méltán váltak ikonikus darabokká. A gyártás során alkalmazott csúcstechnika, a lézerrel vágott acélrészek, a termékek éveken át tartó terheléses minőségtesztelése, mind a Smeg azon elhivatottságáról tanúskodik, hogy olyan megbízható termékeket bocsátsanak a piacra, melyek tényleg kiállják az idő próbáját és nem csak trendi, design darabok.

 

Bemutatjuk: A SMEG retro háztartási készülékei

 

Kinézetre (lekerekített sarkaival), és az 50-es évek frigidaire-jét idéző formáival inkább hasonlít egy korabeli icebox-hoz, mint egy mai modern hűtőhöz. De a „Rockabilly-feeling” ne tévesszen meg senkit: ez egy igazi modern fagyasztó/hűtőszekrény – és mindent tud, amit szögletes, minimal designú társai.

 
A számos színárnyalatban kapható hűtők mindegyike pasztell színeivel idézi meg az „édes Rock’n’Roll évtizedét”. Van azonban ennél direktebb, kifejezetten hazafias érzelmekre játszó változata is. Az amerikai vagy brit zászlót idéző ajtó mögé bújtatott hűtők 120 literesek, amiből 13 litert a fagyasztótér tesz ki. A hűtőtérben két üvegpolc és egy zöldséges fiók található, a hűtőajtó nyitási iránya – természetesen – változtatható. Éves energiafogyasztása pedig pimaszul alacsony (221kW/h), igaz, hogy 750 angol fonttól indul ez utóbbiak ára.

 

Bemutatjuk: A SMEG retro háztartási készülékei

 

A Smeg termékválasztékát elnézve minden jel arra utal, hogy eljött a kompakt, sokfunkciós háztartási gépek ideje: a mosogatógép-sütő-főzőlap trió után most megjelent a mosógép hűtőajtó mögé bujtatott változata is. A pink, narancssárba, kék és angol zászlós hűtő kután a Smeg ismét gondolt egy merészet, és megalkotta a Smeg LB16RO-t, a képen látható krémszínű, mosdóval felszerelt, hűtőszekrény ajtóval álcázott, multifunkcionális mosógépet.

 

Bemutatjuk: A SMEG retro háztartási készülékei
A Smeg hűtők olyan sikeresenek bizonyultak, hogy ma már számtalan színben kaphatók, sőt csatlakozott hozzájuk a hasonló retró mosogatógép és mosógép is, és immáron az USA-ba is exportálják készülékeiket. S bár évek óta kváló minőségű termékeket gyártott, a világhírt mégiscsak az összetéveszthetetlen 50s retro kollekció hozta meg a cég számára.

 

Bemutatjuk: A SMEG retro háztartási készülékei

 

 

SMEG-et szeretne, olcsóbban, mint máshol? Lehet, hogy tudok segíteni…

 

Bemutatjuk: A SMEG retro háztartási készülékei
« A 11 »