A most bemutatott modern házat a skandináv kortárs építészet szellemében tervezték, és mivel a külsőnek összhangban kell lennie a belsővel, az enteriőrtervező is követte e skandináv hagyományokat…

 
Lakberedezés skandináv szellemben A szóban forgó gellérthegyi ház valamikor a 80-90es években épült, szemmel láthatólag skandináv szellemben. Ezt a külső jegyek sugallta érzést szerettük volna átvinni a belső terekre is. A reklám-média területén dolgozó fiatal pár engem kért fel lakberendezőnek, és már rövid beszélgetés után kiderült, hogy nagyon egy hullámhosszon mozgunk, ami a később kialakult enteriőrön meg is látszott.
Fiatal – ám két gyermekes – család révén fontos volt a pihenés és a nyüzsgősebb élet (partik, vendégségek) különválasztása. Amire a 2 szintes moden villa szerencsére lehetőséget is adott.

Ennek szellemében került a fölszinti kertkapcsolatos helységekbe a konyha-étkező-nappali triumvirátusa, míg az emeletre a dolgozó-háló-gyermekszoba-fürdőszoba együttese.
Miután a család fiatalos életstílusa is ezt diktálta (na meg az általuk preferált ízlésvilág is), zömében modern vonalú bútorokkal rendeztem be a lakást. Szerencsére ma már igen kiváló skandináv cégek bútoraiból válogathat a lakberendező – így minden pénztárcának megfelelő bútort könnyű találni.

Mint kitalálható (fiatal párról lévén szó) nem állt rendelkezésre végtelen büdzsé az enteriőr megalkotásához. Igy drágább bútorokat kevertünk, kommerszebbekkel – ám az összhatáson mégis a letisztult nagyvonalúság jellemzői mutatkoznak.

Lakberedezés skandináv szellemben Az egyszerű minimálba hajló vonalakat, a retrót idéző északi butorok teszik hangsúlyossá. Ilyen környezetben valóban otthon érzik magukat az IKEA és a BoConcept bútorai.
A lendületes habitusú feleség vörös színeket szeretett volna látni, míg férje inkább a nyugodt barnákat preferálta. A gyermekek szobájában pedig nem volt kétórés a színek bátor használata.

A falak itt-ott speciális festést kaptak. Több helyütt csak egy csík oldja az egyébként hófehér falak ropogós tisztaságát.

A tulajdonosok kívánságát szem előtt tartva, a lakberendező mesteri kézzel bánt az egyszerű, már-már monokróm színvilággal, megidézve a tulajdonos házaspár tűz-és-víz habitusát. A tűzről pattant menyecske és férje (a barna mackó) valamint az óvodás korú ikrek nagyon büszkék új otthonukra…

 

Lakberedezés skandináv szellemben