A Karib-tenger kalózának hajóján nyaralhatunk tizedmagunkkal (plusz a 8 fős személyzettel) a Földközi-tengeren, feltéve ha e különleges vakációra van 130 ezer dollárunk (azaz 26 millió forintunk)…

 

A Karib tenger kalóza - Látogatás Johnny Depp jachtjánEgy hétre ugyanis ennyibe kerül kibérelni a Vajoliroja fantázianévre keresztelt jachtot. A nyakatekert szót Johnny Depp családtagjainak a keresztnevéből rakták össze: a Va Vanessa, a sztár feleségének neve, a Jo magáé a színészé, a LiRo Lily Rose-é, a 9 éves kislányáé, míg a Ja fiára, Jackre utal. Ha ügyelünk a szó kiejtésére, akkor úgy hangzik, mintha azt mondanánk „The Jolly Roger” (ami a kalóz hajók angol beceneve).

 

A 47,5 méteres, elegáns hajót 2001-ben a török Proteksan Turquoise Yachts készítette a ’30-as évek luxus gőzjachtjainak mintájára, Depp 2007-ben vásárolta meg (az akkor még Antolia névre hallgató hajót), majd a következő évben teljesen felújíttatta. Az áttervezést Tanju Kalaycioglu vállalta, aki a londoni interior designer, Redman Whiteley segítségével fogott bele a projektbe. A hajót 2007-ben tovább modernizálták, és tulajdonosa ellátta egy pár újabb csecse-becsével…

 

A Karib tenger kalóza - Látogatás Johnny Depp jachtján

 

 

A belső térre a stílusok keveredése jellemző, a sztár szerint az art deco mellett jól megfér az Orient Express hangulat. A lényeg, hogy ő jól érezze magát benne, számára ideális rejtekhely legyen – mondta. A hajó fel van szerelve minden földi jóval: van rajta Wi-Fi és internet, műholdas televízió és komplett szórakoztató (média) center, iPod, PlayStation és egyéb játék-dokkolási lehetőség. Azoknak, akik nem az interneten szeretnének szörfözni, hanem a tengeren komplett windsurf, vízisí és búvár felszerelés áll rendelkezésére.

 

A Karib tenger kalóza - Látogatás Johnny Depp jachtján

 

 

Az „úszó szalon” azon kívül, hogy mutatós, tágas is: 5 vendég-kabinjában kényelmesen elfér 10-12 vendég és a 8 fős személyzet is. A Vajoliroja fedélzetén van étkező, külső pihenőrész, lakosztály és négy vendégkabin. Ráadásul a különleges jacht gyomrában ott sorakoznak a gyönyörű honduraszi mahagóniból és diófából készült szekrények tele Johnny Depp kedvenc könyveivel. A lakberendezők L. M. Pagano és R. Whiteley voltak, akik mesterien keverték a híres vasút, az Orient Express, és egy art deco korszakbeli párizsi bordélyház stílusát.

 

A Karib tenger kalóza - Látogatás Johnny Depp jachtján

 

 

Néhány adat a hajóról:

Neve : Vajoliroja (korábban : Anatolia)
hossza : 47.55 m (156.10 láb), szélessége: 7 m (23 láb), mélysége: 2.38 m (7.8 láb)
készült : Proteksan-Turquoise, Törökország, 2001
hajó tervező/építész: Tanju Kalaycyoglu
sebessége (max.) : 14 csomó
dekorátor: Redman Whiteley
hajótest: acél és alumínium / kompozit

 

 

A Karib tenger kalóza - Látogatás Johnny Depp jachtján

 

 

A Karib tenger kalóza - Látogatás Johnny Depp jachtján

 

 

Ezt a cikket lányomnak, Vikinek ajánlom…

 

« A 14 »