„Az Év Lakberendezője 2012 díj győztese Pécsett végzett építészmérnökként, de a Magyar Iparszövetség lakberendező iskolájába is beiratkozott. Az építészeti tér tartalommal való megtöltése, a jól használható lakóterek kialakítása vonzotta igazán.

 

Év Lakberendezője 2012

 

 

1994 óta dolgozik belsőépítészként. Hitvallása az, hogy a tereket a megrendelő igényeit szem előtt tartva, de saját elképzelését is megvalósítva kell kialakítani. Tervei alapján már számos magánház, ügyvédi iroda, fitneszcentrum, kávézó és üzlet készült el, és elégedett megrendelők egész seregét tudhatja ügyfelei között. Munkáit legszívesebben teljes körű kivitelezéssel vállalja saját szakiparos csapatával összehangoltan.

 

 

Naprakészen ismeri a trendeket, a piac kínálatát. Sokszor utazik külföldre szakmai kiállításokra, hogy megismerkedhessen a legújabb anyagokkal és technológiákkal. Egy adott feladat kapcsán mindig több tervet készít, és ezek közül megrendelőjével közösen választják ki a legmegfelelőbbet.

 

 

A kivitelezésnél minőségi termékeket alkalmaz, amelyek hosszú távra szavatolják az általa berendezett terekben élők maximális komfortérzetét. Szívesen alkalmazza a környezet kialakításához a színpreferencia vizsgálatot is. Vallja, hogy ott, ahol több ember használ egy teret, mindig törekedni kell az olyan színek alkalmazására, amelyek minden családtagnak egyaránt tetszenek. A színek térformáló szerepére igen nagy hangsúlyt fektet. Szívesen épít az ellentétes színpárok által létrehozott feszültségre, amelyet művészi finomsággal egyensúlyba hoz az adott téren belül.

 

 

Az egybefüggő terekben a különböző funkciókat sötét-világos színek ellentétével (például padlón, falon alkalmazva) választja el jelképesen, nem ritkán az álmennyezetek különbözőségével is alátámasztva ezt. Sokszor használja a kiváló minőségű és a szokásostól eltérő méretű burkolóanyagokat. Kedveli az izgalmas ellentétpárokat az anyaghasználatban is. Bátran használ üveggel kombinált térelemeket belsőépítészeti szerkezet – például lépcső – formájában vagy egy-egy saját tervezésű beépítésbe, fa- vagy épített bútorba.

 

Magas fényű fémfelületek mellé is merészen alkalmaz különleges burkolatokat, természetes anyagokat, mindig megtartva a megfelelő arányt. Kedveli a finom textileket, nem ritkán ezekkel visz egy-egy feltűnő különleges színfoltot a monokróm terekbe. Nagy hangsúlyt helyez a világítástechnika kialakítására is. Fontos számára a sokféleképpen megvilágítható terek kialakítása, a fényjátékok alkalmazása és az újdonságok, mint az energiatakarékos LED-es világításrendszer. Mindig az adott tevékenységhez megfelelő megvilágítást választ, az egyedi lámpákkal kialakított enteriőrjei hangulatosak. A megrendelő igénye szerint a legkülönbözőbb stílusban tervezi meg a tereket, de kedvence a modern, letisztult forma, amely gyújtópontjában mindig valamilyen különleges látványelem van, legyen az egy kandalló, különleges tároló, feltűnő színű polcrendszer, vagy egy egyedi tervezésű térelem. Térszervezésén meglátszik az építészgondolkodás: rendszer, precizitás és következetes koncepció jellemzi munkáit.”

 

« A 10 »