Nemrég nyílt meg a dubai Burj al Arab Hotel, a világ talán legelegánsabb luxus szállodája. Miután csak kevesünknek adatik meg, hogy első kézből (benne lakva) megismerjük e csodás és pazar alkotás szobáit, kukkantsunk be, így az interneten keresztül a fényűző enteriőrökbe. Lássuk mit alkottak a hotel tervezői és lakberendezői…

 

Bemutatjuk a dubai Burj al Arab Hotelt - a világ legelegánsabb luxus szállodáját Maga a szálloda Dubai partjainál áll, és egy szélben dagadó vitorlát idéző (mással összetéveszthetetlen) alakjával már messziről felhívja magára a figyelmet. A világ második legmagasabb hotelével állunk szemben. Ma talán ez a világ legtöbbet fotografált szállodája – és nem véletlenül.

 

 

Pazar szobái, óriási lakosztályai nem kis érdeklődésre tartanak számot a világ milliomosai között. Enteriőrjei némiképp világpolgári hangulatot sugároznak, de mégis hamisítatlanul arab design (talán túlságosan is az). Lakberendezői szemmel jellemzőek a túldíszített, gazdagon berendezett szobák, a különleges kárpitok és színkombinációk használata. A hotel építése még 1994-ben kezdődött, az építész Tom Wright vezetésével. Az éppíttető olyan ikonikus és emblematikus épületet képzelt el, mint a Sidney-i operaház, vagy az Eiffel torony Párizsban, valami olyant, amit már messziről felismerni és amit meglátva, mindenkinek Dubai jut azonnal az eszébe. Ez sikerült is.

 

 

Bemutatjuk a dubai Burj al Arab Hotelt - a világ legelegánsabb luxus szállodáját A délafrikai konstruktőrök először egy mesterséges szigetet hoztak létre a tengerben Dubai partjai mellett (230 méter mélyre lefúrva a hotelt tartó pilléreket a sivatagi homokba), amire aztán rákerülhetett maga az épület. A sziget létrehozása 3 évébe telt a konstruktőrnek, hiszen a tengertől kellett e területet visszavenni, ám kevesebb mint 3 év alatt felépült maga a hotel. Az épület – ami 333 méterével a világ második legmagasabb szállodája (180 méter magas a belső átriuma) – 70.000 m3 beton és 9.000 tonna acél felhasználásával született.

 

 

Mérete ellenére mindössze 202 lakosztálya van. A legkisebb 169 m2-es, a legnagyobb 780 m2-es, és kicsinek semmiképp nem mondható. Mint sejthető, ez ma a legdrágább hotel a világon: egy éjszaka 2000 USD-től kezdődik, a királyi lakosztály pedig 28.000 dollárba kerül éjszakánként! Több étterme is van. Az egyik 200m magasban nyújt Pazar kilátást az Arab öbölre és Dubaira, a másik csak „tengeralattjáró szimulátorral” érhető el, és egy óriási akvárium (990.000 liter tengervíz) alatt található. 18cm vastag üvegfalán át vacsora közben figyelhető meg a vízalatti élet, korallokkal, tengeri halakkal és egyéb csodalényekkel. Mint sejthető a konyha is pazar: a világ legjobb séfjei főznek itt, kiérdemelve a „Top-10” besorolást az étteremnek.

 

 

Bemutatjuk a dubai Burj al Arab Hotelt - a világ legelegánsabb luxus szállodáját A szobák (bocsánat lakosztályok) berendezésére is szuperlatívuszokat kell használnunk – nem is vállalkozom rá. (A képek alul, a galériában tekinthetők meg.) Meglehet, hogy e stílus kissé idegennek tűnik szemünknek, de ez csak addig van így, míg nem leszünk mi is milliárdosok, hogy személyesen is megnézzük mindazt, amiről itt most megpróbáltam hírt adni.

 

 

Én őszintén kívánom mindenkinek, hogy ez sikerüljön!

 

 

« A 20 »