Mindig izgalmas, amikor híres divattervezők lakásába pillanthatunk be.

 

 

A most bemutatott apartman a francia Jean-Paul Gaultier tulajdona. Azé a tervezőé, aki számos hollywoodi hírességet, illetve rock- és pop sztárt öltöztet, azé, akinek neve fogalom az extrém design világában.

 

Jean-Paul Gaultier lakása

 

 

Maga a lakás az Eiffel torony szomszédságában található, Párizs belvárosában. A pazar kilátás mellett azonban van egy másik különlegessége is, nevezetesen az, hogy az enteriőrt is maga a híres designer tervezte. A lakás belseje kissé őrülten néz ki, és határozottan monokromatikus – köszönhetően a falakon és bútorokon végigfutó tengerész csíkoknak. Nos ezek a csíkok (egészen véletlenül) Jean-Paul Gaultier névjegyéül szolgálnak, és számos ruhakölteményében visszaköszönnek.

 

Jean-Paul Gaultier lakása

 

 

A lakáshoz tartozik egy aprócska kert és egy babaház is – melyek szintén említésre méltóak. A kertben gazdagon burjánzik a növényzet: a borostyán befut mindent, beleértve a kerti bútorokat is, moha borítja a padot és a fonott székeket, illetve terít puha, élő szőnyeget a kövekre.

 

Jean-Paul Gaultier lakása

 

 

A babaszoba egyben hálószoba is. Drapériával burkoltak a falak és a mennyezet, azt az érzetet keltve, mintha csak egy púderes dobozban lennénk. A padlón levő fekete huszármintás, kacskaringós szőnyeg – mint egy szépen hímzett fehérnemű csipkéje – hihetetlen finomságot, de egyszersmind izgalmat is kölcsönöz a szobának. Az ágytakaró sem mindennapi: egy porcelánbaba óriási szoknyája.

 

Jean-Paul Gaultier lakása

 

 

Mutasd a lakásod, és megmondom ki vagy. Nos, a képeket elnézve semmi kétségünk az itt lakó extrém személyisége felől. Hogy lakható-e, vagy csak design darab, mindenki döntse el magának. A summázat egyszerű: interior design egy fashion designer-től, Jean-Paul Gaultier újabb alkotása.

 

Jean-Paul Gaultier lakása

 

Jean-Paul Gaultier lakása

 

Jean-Paul Gaultier lakása

 

Forrás:

www.digsdigs.com
00o00.blogspot.com
www.great-apartment-paris.com
trendland.net