A DuPont cég Corian nevű termékéből készült anyagok a műanyagok legkeményebb felszínű tárgyai közé tartoznak.

 

Nem csak kemény, de kopásálló és hosszútávon is igen megbízható dolgokról van szó, nem csoda hát ha a lakberendezés is felfedezte, és egyre több dolog készül e időtálló anyagból. Kerti bútorokról és konyhapult felszínekről már beszámoltunk – most bemutanánk valami egészen mást…

 

 

…Egy komplett lakást, egy futurisztikus otthont – a híres sztár designer – Karim Rashid tervezésében. Egyre több és több bútor készül Corian-ból. A 2010-es milánói design héten a cég bemutatta új projektjét „Smart-ologic Corian Living” néven. Ebben a híres kanadai designer, Karim Rashid tervezte enteriőrt láthattunk. Ez egy modulokból építkező, jövőbe mutató, fenntartható (sustainable home) design koncepciót jelent.

 

Karim Rashid és a Corian

 

 

A szóban forgó enteriőrt meglehetősen futurisztikus kinézetű, puha organikus formák, falak, és bútorok, illetve modern tárgyak és felszerelések jellemzik. Egy konyhából, fürdőszobából, hálószobából és hozzájuk tartozó nappaliból állt. A provokatív DuPont modulok, melyeket a tetőbe integráltak a környezetbatár, fenntartható energiaforrásokat szimbolizálják.

 

 

Mindenhol LED világítás, hatékonyan és alacsony energiafogyasztással, szolgáltatja a nap fényét idéző világosságot. A padlóba épített fűtés is a nap melegét, a „solar” energia felhasználását sugallja. Az „Eko bench” névre keresztelt kültéri bútorokba épített automatikus rendszer begyűjti az esővizet, mellyel a bútorok lábába ültetett, zöldellő növényeket öntözhetjük.

 

 

Meglehet, hogy ez a koncepció a következő lépés modern korunk, elemekből építkező, környezetbarát rendszeréhez.

 

Karim Rashid és a Corian

 

Forrás:

digsdigs.com