Fényes fehér szekrények kevés feketével és sok üveggel. Ezek voltak a beszerzett hozzávalók a Marina parti otthonteremtéshez, amikor megbízóimmal először találkoztam. S bár az akkor már meglévő berendezési tárgyak mind a lakás részét képezik, áthangoltuk hasonlóan elegáns, de melegebb tartományba tartozó színvilágúra. Az alapot ehhez barnák és bézsek szolgáltatják, de fontos szerep jutott a lilának, a zöldnek és egy ezüstös, bronzos árnyalatnak is.

 

 

A lakásba lépőt az elegáns ebédlő látványa fogadja. A bőrburkolatos lábakon álló üvegasztal a háziak szerint elképzelhetetlen nagy csokor friss virág, leginkább fehér liliom nélkül. Az íves falak között áthaladva a nappalival egy egységben kialakított konyha felé kitágul a tér. „A konyhabútor olyan legyen, mint egy felső kategóriás autó!” Így szólt az instrukció a ház urától, amikor a tervezés ezen szakaszához érkeztünk. Lekerekített formákat, hibátlanul fényesre festett felületeket, magas színvonalú, beépített gépeket értettem e meghatározás alatt, és egy különösen dekoratív páraelszívót kerestem még hozzá. Főzésre egyébként csak ritkán használják a konyhát, viszont a kanapén üldögélve látványa el sem kerülheti tekintetüket.

 

Lakópark - Duna parti luxus

 

 

A konyhasarok méltó párja a másik vizes helyiség, a fürdőszoba. Itt a krémszínű kerámia burkolattal a csokoládét idéző szekrények szép kontrasztot alkotnak. A zuhanykabinba hosszas keresgélés után a tavalyi Construma kiállításon szerettek bele megbízóim, s valóban magas színvonalú társa lett az addigra már megrendelt berendezési tárgyaknak.

 

Lakópark - Duna parti luxus

 

 

Kiállításon talált darab a komód fölötti tükör is, ezen a BNV lakberendezők által berendezett standján akadt meg József szeme, aki nem ismer lehetetlent, ha valami elnyeri tetszését, s előbb-utóbb megszerzi magának. Amikor úgy éreztem, minden zugot berendeztünk már papíron, s a kivitelezés is javában folyt, ezt a kérdést tette fel nekem: hol tudnánk elhelyezni itt egy kandallót? Kémény kialakítására nem volt lehetőség és gáz sincs a lakásban, ezért egy elektromos változatra esett a választása. Én pedig hosszasan töprengtem azon, hol találjak olyan helyet számára, ahol szem előtt is van. Végül a lakás egyetlen pilléréhez tervezett szekrénykét és burkolatot terveztem át úgy, hogy látványos keretet biztosítson a meglepően jól fűtő, s a tűz pattogását is utánzó modellnek.

 

Lakópark - Duna parti luxus

 

 

Említést érdemel a lakás egészét érintő gipszkarton álmennyezet is, melyhez a világítási rendszer csatlakozik. Ahhoz, hogy elegendő fényt kapjon az összefüggő nagy tér, de ne rontsa a képet lámpaerdő, számos halogén spotot süllyesztettünk a megfelelő helyekre. Az egyéb mennyezeti lámpák számára pedig kiemelt helyet biztosítottunk. Például a nappali kör alakú álmennyezeti szigetének negatív párját kapta a fürdő, s mindkét helyen a középpontba került felszerelésre a dekoratív, kristályüveges világítótest. A gipszkarton álmennyezet rejti diszkréten a függönytartó síneket is.

 

Lakópark - Duna parti luxus

 

 

A tapéták és a textilek határozzák meg leghangsúlyosabban a lakás hangulatát. Az előbbiek olyan meghatározó mintával rendelkeznek, amelyek mellé egyszínű társakat ajánlott választani. Megbízóimnak viszont a mintás kárpitú fotel és a hangsúlyos tapéta is nagyon tetszett, így a színek gondos megválasztásával békítettük össze a többféle mintát, és a falat kevés kivételtől eltekintve nem dekoráltuk a szokásos képekkel és egyéb dísztárgyakkal. Bár a lakás hónapok óta készen várta a beköltözést, az csak egy szomorú esemény után, néhány héttel ezelőtt történt meg. Remélem, hogy a tulajdonos házaspár a magas minőségi igényeiket és ízlésüket maximálisan kiszolgáló lakásban otthon érzik majd magukat! A ház asszonya, Éva egy luxus szállodából hazaérkezve a fotózás napján körültekintett a nappaliban és azt mondta: van olyan szép és kényelmes, és ez csak a miénk.

 

Lakópark - Duna parti luxus

 

 

Paraméterek, praktikák

102 m2-es lakás a Marina Part lakópark egyik Duna parti épületében. Két oldalról 40 m2-es terasz övezi, ahol hatszemélyes kültéri étkező és külön társalgósarok kialakítására nyílt ideális lehetőség. Emelt szintű belsőépítészeti anyagok és megoldások alkalmazása a tulajdonosok határozott igényei szerint…

 

 

Kedvenc helyem a lakásban:

a nappali, amely az esti fények között mutatja a legszebb arcát

 

Legjobb ötlet:

a körültekintően megtervezett világítás

 

Amit másként csinálnék:

nagyobb lakást vásárolnék, mert nagyon hiányzik egy külön gardrób helyiség

 

Kedvenc tárgyam:

a kör alakú tükör a komóddal

 

« A 10 »