A most bemutatott otthont Stuart Hughes (Liverpool U.K.) és az ExklusivHAUS (Zug, Svájc) tervezte, és arról híres, hogy a világ legdrágább és legegyedülállóbb házában található.

 

 Luxus otthon Svájcból

 

Az épület Svájc egy titkos zugában, valahol az olasz határ közelében van. A tehetős otthon tulajdonos valami egészen különlegeset szeretett volna terveztetni, így jött létre ez a nem mindennapos projekt.

 

Maga a ház 8 szobát tartalmaz, és 2442 m2-es telken áll. Az épület hasznos területe 725 négyzetméter, plusz egy 388 m2-es terasz és egy 2445 m2-es borospince tartozik hozzá. Akinek ez kevésnek bizonyul, megnyugtatjuk: van még egy 4 kocsi beállásos garázsa is.

 

Luxus otthon Svájcból

 

Luxus otthon Svájcból

 

Ez persze még nem magyarázná meg (még a mostani svájci frank árfolyam ellenére sem), hogy mitől is lett mindez a világ legrdágább ingatlana. A titok a felhasznált anyagokban rejlik. Ugyanis az építéshez több mint 200.000 kilogram tiszta aranyat és platinát is felhasználtak, sőt különleges padlózata igen ritka (és felettébb értékes) meteorit kőzetből áll, benne valódi dinoszaurusz csontokkal és ősleletekkel. A 65 millió éves kőzeteket pedig nem mérik olcsón – már, ha kaphatók egyáltalán. Nos a tulajdonosnak szerencséje (és mint látjuk: rengeteg pénze) volt. A T-Rex csontok pedig ott lapulnak a falakban (pardon: a padlózatban).

 

Luxus otthon Svájcból

 

Luxus otthon Svájcból

 

 

Az építkezés 5 és fél évig tartott, és alig lépte túl a „szűkre szabott” 7,5 milliárd angol fontos büdzsét! (Igen , jól olvasták: 7,5 milliárd GBP) Hogy szép lett-e, vagy sem, azt Önökre bízom. Nézzék meg a képeket, és döntsenek ízlésük szerint. Akit pedig bővebben is érdekel az ingatlan (netán pénze is van, hogy megvegye), az bővebb információt talál az alábbi linken: www.goldstriker.co.uk & www.exklusiv-haus.ch

 

 

Luxus otthon Svájcból