Kis lakások nem csak Magyarországon vannak. Jól példázza ezt a most bemutatandó svéd apartman.

 

 

Svédország nagy és tágas, a svéd lakberendezés pedig a kényelemről és praktikusságról híres. Az északi országban nem igazán bánnak pazarlóan a terekkel, akár kicsi, kár nagy lakásokról legyen is szó. Itt most egy kis lakásról lesz szó. Nagyon is kicsiről – egy mindössze 39 négyzetméteresről! A képeken látható lakás tipikusan skandináv: nagy, egybenyitott terek, világos színek jellemzik. Ez utóbbira bizony szükség is van, egyrészt a hosszú és sötét skandináv éjszakák miatt, másrészt az aprócska lakás vizuális tágítása okán.

 

Mini garzon - Lakberendezés hófehérben 39nm-en

 

 

A kedves kis városban, az északi Linnéstaden-ban található pöttöm lakást fiatoknak szánták. Az ingatlanforgalmazó berendezve árulja (lásd egyéb írásainkat a Home Staging-ről), de persze üresen is megvehető. Ahogy a fotókon is látható egy fiatal párra van berendezve. A méretéhez képest tágas nappaliban egyszerű, sorozatgyártott, hófehér ülőbútorok kaptak helyet, ami elég is a TV-zéshez, haverokkal folytatott beszélgetéshez. A sok hófehér ellenpontjaként korall-vörös asztalkát, és hasonló színű könyvespolc-létrát (IKEA Rexbo) helyezett el a lakberendező. Az ajtó mellett álló fekete padlóváza színe is visszaköszön itt-ott. (A képet elnézve mindjárt érthető az IKEA-mentalitás, és az idehaza is népszerű skandináv-feeling.)

 

Mini garzon - Lakberendezés hófehérben 39nm-en

 

 

A nappali szoba egy térben van a konyha-étkező sarokkal. Ez utóbbi tágasnak semmiképp nem mondható, ám mégis minden megtalálható benne, aminek egy modern konyhában lennie kell – talán csak a mosogatógép hiányzik (de ne feledjük a lakás mérete összesen 39nm!). az étkező asztal sem túl nagy, ám egy fiatal párnak, vagy egy egyetemista fiatalnak bőven elég. Az egyöntetű fehérséget csak a földre dobott rongyszőnyeg töri meg, ami filléres kiadás ám nagyon vidám hangulatú, tehát ismét csak kispénzű fiataloknak való.

 

Mini garzon - Lakberendezés hófehérben 39nm-en

 

 

A garzon összesen 2 szobából áll, a másik (zártabb helység) a hálószoba, mely a hosszanti alaprajzú lakás végében található. Ebben a 3×3,60 méteres helységbe belefért egy gardróbszekrény is, amit a maximális ergonómia érdekében tolóajtókkal láttak el. A szobának óriási ablakai vannak, ami nemcsak kellő fényt enged be, de a háztetők fölötti szép kilátást is biztosítja. Érdemes felfigyelni a hálószobai ablak alatt húzódó óriási, több mint 2 méter hosszú radiátorra. Ez azért elárul valamit a Svédországi telekről, nemde? Itt azonban nem kell attól tartani, hogy felfázik az ember. A hálószoba egyetlen hátránya, hogy elég messze került a fürdőszoba – na de 39nm-en nincs igazán távolság, így itt sem kell sokat gyalogolni a zuhanytól az ágyig.

 

Mini garzon - Lakberendezés hófehérben 39nm-en

 

A fürdőszoba a picinél is kisebb, ám a WC-mosdó-zuhanyfülke kényelmesen elfér benne. Kádnak már ugyan nem jutott hely, de azért így is komfortos. (Bevállalnám, ha a hazai nyaralók fürdőszobája ilyen rendezett volna!) A lakás egyéb pontjain használt színek (natúr fa, vörös kiegészítők) itt is visszaköszönnek, amitől a pöttöm lakás nagyon „egyben van”. De hát erről szól a Home Staging, és erről szól a lakberendezés.

 

Mini garzon - Lakberendezés hófehérben 39nm-en

 

 

Nos akár garzont, akár palotát, vagy nyaralót…, akár vesz, akár elad…, – egy lakberendezőre mindig szüksége van!
Lapozzon bele honlapunk fejlécében található keresőbe, és találja meg az Ön ízlésének és igényének megfelelő lakberendezőt, a LOSZ tagjai közül.

 

Mini garzon - Lakberendezés hófehérben 39nm-en

 

« A 9 »