Szörfözgettem a neten ismét, és nézegettem (ábrándoztam) mi mindent tudnak megvalósítani amerikai kollégáink, az ottani lakberendezők. Így bukkantam a „WEST CHIN INTERIORS” nevű New York-i cég honlapjára.

 

Aztán rádöbbentem, hiszen ezt mi is tudjuk. Na jó, talán a budapesti lakások négyzetméterben nem akkorák, mint a New York City-ben találhatók, de azért a stílus „hazahozható”, hiszen a nagyvárosi lét hasonló követelményeket teremt a XXI.századi lakások tervezőinek…

 

 

Modern és gyönyörű - egy lakás New York City-ből

 

Ezt a modern, metropolitan-stílusban berendezett lakást egy New York-i 3 (tíz évesnél kisebb) gyermeket nevelő család számára tervezték. A házaspár az amerikai média iparban dolgozik, úgyhogy igen magas elvárásaik voltak az enteriőr tervezővel szemben, már ami a lakás design-ját és kényelmi faktorát illeti. A végeredmény önmagáért beszél. Amit a megbízók kaptak, az egy kb.340 m2-es, modern élettér, önmaguk és 3 gyermekük résézére.

 

Szinte minden szoba tágasnak és levegősnek hat, hála a semleges (főleg fehér) színek használatának. a 3-hálószobás lakás felmutat mindent, amit egy átalakított New York-i loft/duplex csak felmutathat. Nyugodt, ám mégis színes, de egyúttal könnyen tisztán is tartható (takarítható), ami 3, tízévesnél is kisebb gyermeket nevelve nem egy megvetendő pozitívum. A terek nem statikusak – magukban hordják a fejlődés, a későbbi átrendezés lehetőségét, ahogy a gyerekek cseperednek. A bútorok és a burkolatok felszíne a ma kapható legmodernebb anyagokból áll össze, azaz könnyen tisztítható, le- és feltörölhető felületűek. Mindazonáltal a modern kor életritmusát tükrözik, és a számtalan beépített bútornak köszönhetően vizuálisan is „tisztán” tartják a tereket. Sehol egy kétajtós ruhás szekrény, vagy kopott gardrób bútor. Ami van, az viszont magasan funkcionális és abszolute helyén való…

 

Nos, tudom, hogy Budapest nem New York City, de azért e modernséggel sokan szimpatizálnak idehaza is. Ilyeténképpen a bemutatott lakás tanulságos. És – a csak leendő megbízóinknak mondom – ilyet mi is tudunk, hazai lakberendezők (bár kissé olcsóbban)!

 

 

Forrás:

digsdigs.com

 

További info:

wcarchitect.com

 

« A 13 »