Mi lehet esztétikusabb manapság, mint a modern design és a vivid színek használata? Poul Madsen apartmanja éppen erre példa. Tökéletes balansz, a színek és formák között.

 

Panel színesben - Poul Madsen apartmanja

 

 

A panel nem csak modern, de helyet ad a modern művészetnek is. A apartman falain – közel 60 méter hosszan – mai, kortárs festmények lógnak.

 

Panel színesben - Poul Madsen apartmanja

 

 

Poul Madsen konyhája a Boform terméke. A sziget előtt a Gubi cégtől vett bárszékek, az asztal felett a Norm06 lámpa Normann Copenhagen-től. Innen léphetünk ki a lakáshoz tartozó két terasz egyikére. A szomszédos étkezőben lévő, magasfényű Derin asztalon egy eredeti Tom Dixon kosár (melyet a mester saját kezűleg készített).

 

Panel színesben - Poul Madsen apartmanja

 

 

A hálószoba szürkés-kékje egy lehalkított változata a lakás többi részén tapasztalt hófehérnek. A falon három rajz, Maja Augusta Gjelstrup Dyreborg művei, melyeket eredetileg egy rák-alapítvány támogatására készített. Hay ágytakaró, az ablak előtt Marcel Wanders széke, krómozott kötélből. Szintén Marcel Wanders műve a lámpa, aminek a One Minute Sculptures nevet adta, ez a vendégszobát díszíti. Felette saját alkotása, egy rajz, a Le Freak.

 

Panel színesben - Poul Madsen apartmanja

 

 

A szék-szerű szobor egy összeragasztott fadarabokból álló alkotás, Fernando és Umberto Campana az Edra részére készített műve. Bár szobor, mégis használatban áll, mégpedig Poul Madsen íróasztala előtt. Mókás formájával és anyagával kiválóan ellensúlyozza a felette lógó szimbolista festményt, ami Marie Banck – egy kislányt ábrázoló – alkotása. Az asztal egy régi, Normann Copenhagen modell. A fal mellé állított zöld Gubi széket kiválóan ellensúlyozza az óriási festmény, ami Jens Hedin alkotása, és szinte új ablakot vág a falakba.

 

Panel színesben - Poul Madsen apartmanja

 

 

A nappaliként szolgáló, tágas térben Verzelloni szófája, és Thomas Pedersen Stingray széke garantálja a látvány élvezetét.

 

Panel színesben - Poul Madsen apartmanja

 

Forrás:

www.greatinteriordesign.com