„Mikor lett a parketta műalkotás? – vagy lemaradtunk valamiről?” kérdezi weboldalán a Harper & Sandilands már a címlapon. E kérdést megválaszolandó publikálták fotóikat az ausztráliai Yarra House enteriőrjeiről…

 

 

Nem túl gyakori lakberendezési elem a parketta alkalmazása a falon, vagy a plafonon, de érdemes megjegyezni ezt az innovatív megközelítést. Pedig a parketta falburkolatként kifejezetten otthonos és meleg hangulatot áraszt, sőt ha csak az egyik falat borítja, nagyszerű fókuszpontként is funkcionál.

 

Parketta a plafonon - egy érdekes, új burkolat

 

 

A Harper & Sandilands cég kifejezetten prémium minőségű parketták gyártására specializálódott. Deszkái elegánsak, strapabíróak, és különleges design elemként képesek kiemelni a hagyományos, vagy modern bútorok összes előnyét. Számos záróelemmel kiegészítve, egy komplett rendszert kínálnak az igényes lakberendezésre vágyóknak. Mindez lehetővé teszi, hogy a cég által kínált burkolatok ne csak padlóra, de falra, sőt mennyezetre is alkalmazhatók legyenek. A felhasználásuknak csak a lakberendezők képzelete szabhat gátat.Parkettáik szigorúan válogatott fafajtákból: amerikai dió, amerikai mogyorő, mandzsúriai dió és más nemes fákból készülnek. Ezek mindegyikének különleges színe és rajzolata van, mely csodálatosan mutat minden stílusban.

 

Parketta a plafonon - egy érdekes, új burkolat

 

 

Fentiekre kiváló példát szolgáltat a Melbourne-i Yarra House. Az épület a Leeton Point Architects, Susi Leeton Architects építészirodák és az Allison Pye Interiors lakberendezői alkotása. A belsőépítészek bátran játszottak az anyagokkal és azok elhelyezésével: itt a padlók váltak falakká, a falak mennyezetté, a mennyezet pedig megnyílt az égbolt felé. Már a bejárati előtér is olyan, mintha egy betonfalú barlangba érkeznénk meg. Tágas, de mégis hangulatos, hiszen a felhasznált halvány színek igen barátságossá teszik. A márvány, beton és mészkő mellett, számos helyen használták a Harper & Sandilands cég parkettáit, és nem csak a padlón. Jutott belőle a falra és mennyezetre is bővel. De ez adja a ház semi mással össze nem téveszthető hangulatát. Maga a ház a Melbourne-i Yarra folyó déli partján fekszik számos elegáns villa között, és allkotói megérdemelten kapták meg 2009-ben az ausztrál Viktória államban az „Australian Interior Design Awards” lakberendezői díjat a Legjobb színhasználat magánlakásokban kategóriában a belsőépítészeti megoldásokért.

 

Parketta a plafonon - egy érdekes, új burkolat

 

 

Bővebb információ és további képeket találunk a cégek honlapjain (illetve alul a képgalériában):

parketta: Harper & Sandilands

fényképek: Peter Bennetts

Interior Design by Susi Leeton

Architectural Design by Leeton Point

 

« A 20 »