Elton John, a híres pop sztár és partnere, David Furnish igen elegáns lakást rendezett be a Los Angeles-re néző Hollywood-i domboldalon. Ebbe a lakásba, melynek lakberendezője Martyn Lawrence-Bullard, nyerhetünk most betekintést…

 
Egy újabb rock sztár a Hollywood-i hegyoldalban? Miért is ne, végülis vendéglátónk nem más, mint a híres angol, a legendás Sir Elton John és partnere, David Furnish.

 

Elton John, a híres pop sztár és partnere, David Furnish

 

Sztárok otthona - Elton John

 

„Imádjuk ezt a lakást!” – mondja Furnish, aki megálmodta ezt a csupa króm, csupa üveg, 70-es éveket megidéző otthonát, barátja Martyn Lawrence-Bullard designer segítségével. Ez a lakás nem a partikra és vendégekre alapult, hanem rólunk szól. Csak a forma és funkció volt a vezérelv.” – mondja Furnish.
„Mint filmes, egy búvóhelyre volt szükségem, ahol dolgozhatok, mint ahogy Elton-nak is egy olyan bázis kellett, ahova hazajöhet a gyakori keleti parti turnéi után. Bár Elton határozottan a maximalista design híve, míg én magam inkább a minimalizmust tartom követendőnek, mindketten valami nagyon Los Angeles-i, nagyon 70-es évekbeli, nagyon funkcinalista dologra vágytunk. Az épület külseje pedig vezette a kezünket, már ami a stílust illeti. Olyan Boogie Nights-osra gondoltunk és azt hiszem sikerült is megvalósítanunk.”
„Elton John egyetlen kívánsága az volt – teszi hozzá a lakberendező, Lawrence-Bullard – hogy legyen meg a lakásban az a fajta vibrálás, amit a tulajdonosok műtárgyai és színes fotói sugalltak.” (Elton John ugyanis a világ egyik legnagyobb privát fotó gyűjteményének tulajdonosa)

 

Sztárok otthona - Elton John

 

Sztárok otthona - Elton John

 

„Szinek, szineket akarok!” – kérte Elton, és ebben a lakás fotóit elnézve nincs is hiány. Színes, fényesre lakkozott falak, élénk színű bútorok, zebracsíkos díszpárnák, sárga kígyóbőr forgófotel, és egyebek biztosítják a híres énekes és szórakoztató kívánságának megvalósulását.
„A 70-es évekre gondolva, automatikusan Halston & Courrèges által fémjelzett dolgok jutottak eszembe – mondja a designer – Úgyhogy mondtam is a fiúknak, tudjátok, amit igazán el tudnék hozzátok képzelni, az a króm és lakk, Hermés-táska stílusú kiegészítőkkel és fűzöld falakkal.”

„Nos, amikor a fűzöld színt meghallottam, azonnal valami horrorisztikus kép jelent meg előttem – nevet Furnish – El sem tudtam képzelni ezt a színt a lakásunkban, sehol, nemhogy a falon … De aztán Martin megmutatott pár színmintát és bevallom, bejött a dolog.”
„Hát igen – mosolyog a lakberendező -, amikor az első réteg festék felkerült a falra, kicsit én is megijedtem. Be fog-e vajon jönni ez a dolog a fiúknak, vagy simán kirúgnak és felmondanak nekem. De aztán ahogy rákerült a többi festékréteg és kezdett kialakulni a végső szín, megnyugodtam és amikor a festények is a falra kerültek, egyszerre hirtelen összeállt minden és már biztos voltam, hogy sikerült. Tudtam, hogy imádni fogják.”

 

Sztárok otthona - Elton John
A körülbelül 300 m2-es lakást visszabontották szinte tégláig. Az eredeti alaprajz szerint 3 apró hálószoba volt benne, ami meglehetősen klausztrofóbbá tette az eredeti térszervezést. Megemelték a mennyezetet, kinyitottak pár ablaknyílást és nagyobb, tágasabb nyílászárókat tetettek be helyükre. Függöny sehol sincs, hisz kár eltakarni a kilátást (belátni pedig csak helikopterről lehetne – ezt pedig még a legvérmesebb paparazzik sem reszkírozzák meg.) Mindez jótékonyan hatott a lakásba áramló fényre és egyszersmind ki is tárta az eléjük táruló gyünyörű Los Angeles-i panorámát, ahol a tengerparttól egészen L.A. belvárosáig ellátni.

Az ingatlanossal való bejárás után Elton John nem is látta a lakást újra addig, míg teljesen el nem készült, az utolsó dekoráció is helyére nem került. Ez persze minden résztvevőre, lakberendezőre és kivitelezőre egyaránt, nagy nyomást gyakorolt. Nem könnyű egy ilyen nagy sztárnak dolgozni, az igényét kitaláni és meg is valósítani. Elton John-nak le is esett az álla a kész végeredmény láttán. Nem akarta elhinni, hogy ugyanazt a lakást látja, mint amit megvett. Ez pedig nagy dícséret a lakberendezőnek, hiszen sikerült alaposan újraterveznie, átépítenie és berendezni az eredetileg klausztrofób helységeket…

 

Sztárok otthona - Elton John
És a lakás valóban olyan, mint a „Boogie Nights”. Mennyezetbe rejtett világítás, fénylő zöld falak, platina-csillogású mennyezetek, őrjöngő színek, extrém csillárok, csupa-üveg fürdőszoba, mind mind megannyi extremitás. A konyhai csillár valaha szebb napokat ért meg a milánói Grand Hotel-ben, a csokibarna falú hálószoba egy New York-i apartmant idéz, a nappali falának a kommunizmus legszebb időire emlékeztető festménye nem is lehetne máshol, mint egy, az extremitásáról híres világsztárnak a lakásában. Nos, ha olyan híres vagy, mint Elton John, akkor a lakásod nemcsak tükörképe egyéniségednek, de egyben menedék is a külvilágtól – hiszen nem ülhetsz ki egy kávéház teraszára anélkül, hogy fel ne ismernének és meg ne rohamoznának az autogram kérők. Ezt az elzárkózást, de nem elzártságot itt is sikerült maradéktalanul megvalósítani. (A párosnak vannak lakásai Atlantában, Franciaországban, Angliában is.)

 

Sztárok otthona - Elton John
„Elton John imád élni, és gyűjt mindent – aminek hely kellett. Képei, féltve őrzött lemez gyűjteménye és egyéb tárgyai körül kell, hogy vegyék őt. Ezek mind-mind inspirációt nyújtanak számára művészi munkájában. Imádjuk ezt a lakást” – mondja partnere.

És a képeket elnézve, ez nem is lehet kétséges…