Mint azt a közelmúltban számos társasági magazin és napilap is megírta, az amerikai színésznő (és többek szerint Halász Judit amerikai reinkarnációja) nemrég lakást vásárolt New York-ban, Manhattan egyik art deco stílusú házában. Kukkantsunk be az újonnan megvásárolt ingatlanba mi is.

 

 

Mint azt a közelmúltban számos társasági magazin és napilap is megírta, az amerikai színésznő (és többek szerint Halász Judit amerikai reinkarnációja) nemrég lakást vásárolt New York-ban, Manhattan egyik art deco stílusú házában. Kukkantsunk be az újonnan megvásárolt ingatlanba mi is.Amerikában semmi sem meglepő, így már szemünk sem rebben, hogy a különleges (és jellemző) hajstílusáról ismert színésznő éppen egy híres amerikai hajszobrász korábbi lakását vásárolta meg. Az apartman nem túl nagy, ezért gyorsan vett hozzá még egyet, egy emelettel lejjebb is.

 

 

A lakás egy tetőtéri penthouse, ami így a 17. és 18. emeleten található, New York City West Village városrészében (egészen pontosan a 12. utcában). Itt rendezkedik majd be a Friends és más tévésorozatok, illetve mozifilmek sztárja.

 

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása Szerencsénk van, mert a lakást nem sokkal értékesítése előtt mutatta be az ELLE Decor magazin, igaz akkor még előző tulajdonosa, Sally Hershberger által berendezve.

 

 

Hogy Jennifer biztosan elférjen az eredetileg egy-hálószobás lakásban, egy emeletnyire tőle megvett egy másik egy-hálószobás apartmant is hozzá. A sztárfodrász lakása nem volt olcsó (a helyi ingatlanosok szerint az egyik legdrágább eladó ingatlan volt a környéken), közel 6 millió dollárt kellett leszurkolnia Jennifernek érte. Arról nem szólnak a sajtó hírek, hogy ebbe az összegbe mindkét lakás, vagy csak a Hershberger-féle ingatlan értendő…

 

 

A megvett két helyiségből egy mega-duplexet szeretne a színésznő létrehozni, cirka 270 négyzetméteres hasznos térrel, és közel 90 nm-es tetőterasszal, ami körülöleli az épület tetejét (mint ahogy azt az art deco toronyházaknál megszoktuk). A New York City-re néző 360 fokos körpanoráma csodás, és talán az egyik legnagyobb értéke a penthouse-nak (aki járt ott, és látta New York-ot madártávlatból, a sokadik emeletről, az tudja miről beszélek). Ráadásul teljes „privacy”-t ad, azaz nem lehet belátni rá.

 

 

A másik fő előnye, hogy a downtown (azaz a Manhattan-i belváros) közelében van, és gyalogszerrel sok minden elérhető, egy pár perces sétával. A kérdés csak az, hogy sétálhat-e szabadon egy olyan híresség, mint Jennifer? (Nos, a válaszom: New York-ban igen!)

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

A lakások összenyitása nem csak sztáros allűr, hanem a szükség kényszere is: Jennifer ruhatára ugyanis nem férne el egyetlen lakásban. A mellékelt képek még az átalakítás előtt készültek, és előző lakója, Sally Hershberger lakberendezési stílusát mutatják. Ám így is érdemes elgyönyörködni rajta. Tipikus példája egy művészi hajlammal és tehetséggel bőven megáldott New York-i hölgy ízlésének, és lakberendezésének. Ebben persze segítői is akadtak, az építész Brad Floyd, és a lakberendező Joe D’Urzo személyében. Reméljük az ELLE Decor képes riportban számol majd be az átépített és újra lakberendezett lakásról is, Jennifer Aniston saját ízlése szerinti stílusban. Addig is lássuk a Sally Hershberger féle verziót:

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

1. A képen az előző lakó, a hajszobrász Sally Hershberger kedvenc kutyusával, Cherry-vel, a Manhattan-i penthouse egyik ablakában. A renovált lakás az építész Brad Floyd keze nyomán frissült fel. A korabeli Art Deco-t idéző, piros bőrfotel Paul Frankl munkája.

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

2. Az étkezőben látható festményt Joseph La Piana festette, a lámpák Verner Panton-tól származnak, az Arne Jacobsen féle Egg chair, a Hans J. Wegner féle étkezőszékek, és az Edward Wormley féle étkezőasztal, mind-mind eredeti (és antik) darab, és a Wyeth-től származnak.

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

3. Egy Moss kristály-lámpa lóg a konyhasziget fölött, az óriási hűtőszekrények a Northland-tól, a koros székek szintén csak a Wyeth-től valók.

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

4. A bejáratnál elhelyezett fotók egy piramis mintás, Verner Panton tükörben kettőződve látszódnak, a kő-kristály szobor a Joe D’Urso által tervezett fémoszlopra állítva kapott helyet.

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

5. A tetőteraszt Daniel Romualdez tervezte, és számos cserepes növény teszi hangulatossá. Ide kiülve akár el is felejthető az alant nyüzsgő metropolisz (mert ugyebár tudjuk, hogy New York soha nem alszik).

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

6. A nappali koktél asztalkája és Dunbar lerakó-asztala is eredeti és antik darabok. A falon egy Jean-Michel Basquiat litográfia és Andy Warhol festménye Mick Jagger-ről lóg.

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

7. A hálószobában Herb Ritts egyik fotóján a Dalai Lama keze látható, ami gondosan az ágy fölé került, középre – mintegy áldást osztva lakójának.

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

8. Szintén itt látható egy régi fotó, Bert Stern alkotása, melyről egy másik neves Hollywood-i színésznő, Marilyn Monroe mosolyog le ránk. Itt a csillár is egyedi és eredeti darab, Ettore Sottsass alkotása, az antik ülőke Brenda Antin-t dicséri, a marhabőr szőnyeg eredetileg az ABC Carpet & Home cég terméke volt.

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

 

 

9. És végül egy bónusz kép, melyen Jennifer Aniston Beverly Hills-i birtoka látható madártávlatból. Az ügyes helikopteres paparazzo fotóján betekinthetünk az utca felé fákkal övezett ingatlan hátsó kertjébe, megfigyelhető úszómedencéje és a tető számos napeleme is (ami, ugyebár a napos kaliforniában egy igen praktikus és enrgiatakrékos megoldás).

 

Sztárok otthona - Jennifer Aniston új Manhattan-i lakása

Hiába, a híresség amerikai léptékkel kissé mást jelent, mint idehaza celeb-nek lenni. S bár ennyi pénze kevesünknek van, a stílus nem csak pénz kérdése. Egy ügyes hazai lakberendező sokat segíthet saját házunk, vagy lakásunk kicsinosításában. És ehhez nem is kell NYC-ben ingatlant vennünk, csak keresni kell egy lakberendezőt itt, a LOSZ honlapján…

 

 

 

Forrásmunkák:

http://blog.movies.yahoo.com/blog/1304-peek-inside-jen-anistons-stunning-nyc-penthhouse

http://www.elledecor.com/image/tid/5801?page=0&pause=1

http://www.nydailynews.com/real_estate/2011/04

/26/2011-04-26_jennifer_aniston_close_to_buying_penthouse_apartment_in_the_west_village_source_.htmlr

http://www.usmagazine.com/stylebeauty/photos/celebrity-dream-homes-2010137

 

« A 8 »