2012 február végének nagy híre – főleg ingatlanos berkekben és sztár-pletykákat kedvelők körében -, hogy a híres amerikai kosárlabdajátékos, Michael Jordan háza eladó.

 

Michael Jordan Chicago kertvárosi birtoka eladó, csekély 29 millió dollárért.

 

Sztárok otthona - Michael Jordan

 

A Chicago mellett található – 2700 Point Lane, Highland Park (Illinois állam) – rezidencia 1993 és 1995 között épült, majd 2009-ben alapos átalakításon és renováláson esett át. A kerítés azonban továbbra is az egykori kosaras mez-számát viseli.

 

Sztárok otthona - Michael Jordan

 

Az ingatlant hirdető Baird & Warner cég szerint: „Kifejezetten Jordan kívánságai alapján tervezett, igen ízlésesen és luxussal berendezett házról van szó. Ami tulajdonosa biztonságát, és maximális kényelmét, illetve egyedüllétét hivatott garantálni.”

A házban közel 5.600 négyzetméternyi lakótér van (nem tévedés: ötezer-hatszáz!), benne 15 fürdőszoba, 9 hálószoba, és 5 kandalló található. Továbbá egy 3-hálószobás vendég-lakosztály, uszoda, kültéri teniszpálya, és 3 légkondicionált több-beállós garázs … és akkor az óriási tornateremről még nem is beszéltünk.

 

Sztárok otthona - Michael Jordan

 

A 2011-ben befejezett tornaterem valódi kosaraspálya, különlegesen párnázott, keményfa padlóval – ami kiváló volt a mesternek edzésre, gyakorlásra, felette nagy erejű, profi stadion-lámpákkal. Mindez „NBA kompatibilisen”, ha modhatjuk ezt a NBA sztár kosaras tornaterméről.

A nappali is közel kosárpálya méretű. Elegánsan berendezett, bútorai egyáltalán nem hivalkodók. Minden fehér, csak a faburkolat hoz némi természetességet az enteriőrbe. Az ülősarok halványszürke, kissé barnás árnyalata egyszerű, de hivogató.

 

Sztárok otthona - Michael Jordan

 

 

Az étkező egy kupola alatt, pont a világítóablak alatt helyezkedik el. Kör asztalánál demokrácia van: nincs fő hely.

 

Sztárok otthona - Michael Jordan

 

A konyha mérete és felszerelése a legigényesebb szakácsot is kielégíti.
Színvilágában a nappaliban megszokott visszafogottság, a fehér és a natúr fa uralkodása érhető tetten.

 

Sztárok otthona - Michael Jordan

 

 

Forrás:

sports.yahoo.com