Korábban már írtam a „Született feleségek” (Desperate Housewives) című tévéfilm sorozat és a lakberendezés összefüggéséről (a cikk itt olvasható), és most is hasonló következik. Jelen írásom apropóját az egyik főszereplő, a Bree szerepét alakító Marcia Cross, öltöző/lakó-kocsija adta.

 

Ritkán adatik meg a kívülállóknak, hogy betekinthetnek egy filmsztár ideiglenes otthonába, ám most ezt tesszük. Bemutatom Marcia Cross lakókocsiját, azt ahol a Született feleségek filmsorozat forgatásának szünetében pihen, sminkel, és készül a következő epizód jeleneteinek felvételére.

 

Sztárok otthona - Született lakberendezés - No. 2

 

Egy lakókocsi mindenki képzeletében csupa praktikum kis helyre beszorítva: laminált felszínek, fautánzatok, sok műanyag és semmi luxus. A lakókocsi és az elegancia tehát két olyan kifejezés, amit ritkán párosítunk. Ám, a képeket elnézve mindez megváltozik. Az amerikai színésznő, Marcia Cross lakó és öltöző kocsija ugyanis ellentmond ennek a sztereotípiának. Bree lakberendezője ez esetben David Brian Sanders, a Los Angeles-i enteriőr-tervező volt, aki kitett magáért. Igaz, hogy az Universal Studios jóvoltából, a szokásosnál vastagabb büdzsé rendelkezésre-állása is segítette dolgát (azt regélik, hogy 150 ezer dolláros volt a keret, ami azért elég szép dolgok létrehozására elegendő). Maga a lakókocsi (tréler) 12 x 30 láb méretű, azaz 3,65 x 9,15 cm = 33,4 négyzetméter alapterületű, tehát egy kisebb pesti garzonlakással is felér.

 

Sztárok otthona - Született lakberendezés - No. 2

 

Berendezése minden olyasmit tartalmaz, amitől otthonos és stílusos enteriőr veszi körül a művésznőt. Színvilága igazodik az előző évek trendjéhez (2009-ben történ a tréler lakberendezése). Minden friss és üde, csokoládébarna és halványkék színekben pompázik. Mindezt a melegséget, jegesen kristályos anyagok: üveg, tükör és akril hozza egyensúlyba.

 

Sztárok otthona - Született lakberendezés - No. 2

 

„Olyan az egész enteriőr, mintha egy csokoládéízű csókba lépnénk be” – meséli a koncepciót a lakberendező, David Brian Sanders. És valóban. Ez a 30 négyzetméteres lakókocsi olyan, mintha egy elegáns, luxus szállodából vágtak volna ki egy lakosztálynyit. Barna bársony függöny az ablakon és halványkék plüss kárpitok a bútorokon, kávészín a padlón és csokoládébarna a falakon, mindehhez ropogósan friss hófehér íróasztal és tejfehér lámpa búrák – az egész egy kész stílustanulmány. Tanulmány arra, hogy hogyan zárjuk ki a fényt és a kandi paparazzi szemeket, ám maradjunk stílusosak, divatosak és trendiek, mindezt a filmsztárokat megillető luxusról való lemondás nélkül.

 

Sztárok otthona - Született lakberendezés - No. 2

 

Sztárok otthona - Született lakberendezés - No. 2

 
Az egész enteriőr puha és hívogató, némi férfiassággal töltött, ám határozottan feminin eleganciájú. Mindez egy filmsztárnak, aki a szerep szerinti eleganciát és magas sarkú cipőt lerúgva lazításra és koncentrálásra vágyik, ám úgy, hogy ne essen ki a luxus-lady szerepből. Egyesek szerint 150 ezer dollár túl sok egy lakókocsira. Nos, nem tudom (ha van, hát miért ne?), azt viszont igen, hogy jól lett elköltve, és a „Született enteriőr” szemet gyönyörködtető és utánzásra méltó lett.

 

Sztárok otthona - Született lakberendezés - No. 2

 

 

És végül egy pár praktikus termékötlet azoknak, akik Marcia Cross trélerének stílusát szeretnék „lekoppintani”:
Falak és mennyezet – „Coco” grass cloth tapéta az Interior Illusions cégtől
Sötétítő függöny – csokoládébarna bársony, türkizkék bársonnyal szegve
Pipereasztal – tükörrel borított, klasszikus darab, felette óriási (és jól megvilágított) sminktükörrel
Kristálylámpa – üveggolyós testű lámpák a Lamp Works cégtől ($240)
Díszpárnák – „Mod Wave Pillows” a Dransfield & Ross cégtől ($380)
Ágytakarók – steppelt-varrású egyiptomi pamut takaró az Anna’s Linens cégtől, és dalmata-pöttyös dísztakaró a Rani Arabella terméke ($215)
Festmény a falon – „Kategami” c. kép a Soicher – Marin Fine Art cég választékából

 
Sztárok otthona - Született lakberendezés - No. 2

Design:

David Brian Sanders, David Brian Sanders Interior Design
Photograph: Edmund Barr

 

Forrás:

designed-interiors.blogspot.com

www.cocopearl.blogspot.com

Traditional Home magazine, 2010