2012 február 11.-én elhunyt Whitney Elizabeth Houston többszörös Grammy-díjas amerikai énekesnő. (szül: 1963. augusztus 9. New Jersey, Newark, – élt: 2012. február 11. Beverly Hills, Kalifornia)

 
A Guiness Rekordok könyve szerint Whitney Houston a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Díjai közt szerepel 2 Emmy-díj, 6 Grammy-díj, 38 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards, pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Albumjaiból több mint 170 millió fogyott világszerte…

Csodálatos hangja sajnos nem bemutatható (de talán nem is egy lakberendezéssel foglalkozó honlap feladata), ám utolsó lakásába betekinthetünk. Nos lássuk, hol élt Whitney Houston.

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

A sztár halála nagy feltűnést keltett, és fókuszba helyezte azt az ingatlant is, ahol Whitney és Bobby Brown egykor lakott. A ház és a hozzá tartozó méretes (5 acre = 20.235 m2) méretű birtok New Jersey-ben, Mendham városkában található. Amikor még Whitney és Bobbie lakta az ára 6 milluó USD volt, ám a recessszió miatt ma már csak 1,75 millió dollárért hirdetik az ingatlanosok…

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

A ház is méretes, a maga 12.561 négyzetlábnyi (kb. 1.170 m2) területén 5 hálószoba, és a hozzátartozó 5 fürdőszoba található. A rondella egyik oldalán egy körfolyosó van. Természetesen nem hiányzik a Jacuzzi, a Hot Tub (forró merülő fürdőkád), uszoda és egyéb sportolási lehetőség sem.

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Számos térben található felülvilágító ablak, ami belopja New Jersey napfényét a szobákba (mint az alábbi képen is látható).

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Egy újabb felülvilágító, ezúttal a nappaliban. Itt nem kérdés a fény, hiszen körbe-körbe mindenütt padlótól mennyezetig érő ablakok láthatók. A bútorzat modern, kényelmes, de nem hivalkodó. Lazításra, pihenésre, a világtól való elbújásra kiválóan alkalmas.

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Az étkezőt is elárasztja a fény, az ovális asztal fomráját hűen követi az álmennyezet, mintegy fókuszba hozva az étkezés és családi együttlét örömét. A falak, a padló, sőt a bútorok is mind pasztell színűek, maga a megtestesült nyugalom.

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

A konyha: újabb felülvilágító, spotlámpa kiegészítés (a borús időbeni és éjszakai aktivitáshoz), egy méretes konyhasziget, a szemközti falakon végigfutó konyhaszekrények és konyhagépek – ennyi a leltár. A pasztell színek itt is folytatódnak…

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

A rondellában található a tágas nappali, sok-sok ablakkal és egy érdekes félköríves kandallóval, – és mondjam még – mindenütt pasztell színekkel.

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Ebben az ingatlanban 15 évet töltött el a híres énekesnő, sőt 2005-ben egy reality show-t is forgattak itt, amiben Whitney és Bobbie is feltűnt (épp karrierje – és droghasználata – mélypontján). A ház azonban ettől függetlenül (és mondanám: saját jogán) is figyelemre méltó. Na nem is annyira lakberendezési szempontból (mert az „politikailag korrekt” de „nothing special”), hanem építészetileg. Ehhez az alábbi képen látható oszlopba épített „cső akvárium” is hozzájárul.

Biztos és jó befektetés, illetve kellemes és otthonos lakássá rendezhető következő tulajdonosa részére.

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Az ingatlanosok abban bíznak, hogy a házat akár a méretes garázs és Whitney különleges autógyűjteménye is segít eladni. Ezen a fotón éppen egy „egyszerű kis” Bentley kupé látható (mögötte eredeti „vintage” benzinkút emlékek).
A garázsban elfér minimum 4 autó, a ház előtt 15 parkolóhely, elektromos ajtónyitás mind a garázs-, mind a kertkapura, továbbá autólift – mondhatnánk „full service” a járgányokra…

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Sztárok otthona - Whitney Houston

 

Nos, aki nagy Whitney Houston rajongó – vagy éppen van pár millió dollárja az ingatlanra, már hívhatja is az ingatlanost. A ház a sztár halála miatt sajnos eladó.
Engem Whitney hangja továbbra is lenyűgöz, ám kiváncsi lennék az új (leendő) tulajdonos lakberendezési koncepciójára ugyanerre az ingatlanra. New Jersey jó (és nyugodt) hely, a ház különleges potenciállal rendelkezik – ám meglehet, most látjuk belülről utoljára…

Rest in Peace Whitney Houston!