Esküszünk, hogy jóleső az a kozmopolita buké, ami egy eladósorban lévő 13. kerületi – a loftok közt is különlegességnek számító – eklektikus jegyekkel gazdagított, ám alapvetően markánsan ipari jellegű budapesti tetőtéri lakásból árad melynek megálmodója Torma Beatrix stylist és Shay Sabag designer.

 

„Az abszolút férfias otthon hatalmas terei (200 négyzetméter), nyers téglafalai, a „budoarista” kristálycsillár és beton szimbiózisa, a szabadon futó gépészeti elemek látványa, a beépített margitszigeti panoráma, az egyszerre kitárulkozó, ugyanakkor mégis intim enteriőrje bátor ízlésvilágot, egyúttal pazar luxust feltételez…”

(manzardcafe.blog.hu/2013/01/08/tetoterben_budapesten )

 

Tetőtérben Budapesten...  Eklektikus Loft Angyalföldön

 

 

Magánvélemény

Világotjárt lakberendezőként nagy öröm egy ilyen lakást látni itt Budapesten. Ugyanakkor az eredeti blogon beírt hozzászólásokat olvasni igen elszomorító. Egyet idéznék is: „200 milláért a koszlott Népfürdő utcai panelektől egy köpésre, kilátással a hőközpont két hatalmas kéményére (is), zajos helyen, nem egy nagy vétel. Jól látom, hogy a hálóban, az ágy megett zuhanyzó van? Mert az jópofa, de a hálóba rakott kád szerintem csak szimplán hülye divat, de hát végül is egy időben minden második panelban ételátadó ablakot vágtak a konyha falába, az is sokaknak tetszett. A borospalacktartó pedig kitűnően megfelelne arra is, hogy egy akciófilmben alapos verés után arra felnyársalva végezze a főgonosz… – Vecsey Tamás  Kiemelt hozzászóló  PPKE-JÁK”

 

 

Az ilyen és hasonló bejegyzésekből sajnos egyértelmű anyagiaskodó és irígykedő hozzáállásunk, és annak nem értése miért érheti meg valakinek a város magjában (boltoktról, színháztól, villamostól, busztól, metrótól csak egy lépésnyire) élni…? Miért nem családiházat vesz/épít valahol a zöldövezetben? Miért villamosozik a tulaj, ahelyett, hogy luxus dzsippet venne és fizetné az egyre emelkedő benzinárakat? Ám ezek a kérdéseket Hegyeshalomtól nyugatra már nem teszi fel senki…

 

 

Nos, ez a hozzáállás az, ami miatt nagyon nehéz komoly (majdnem igazit mondtam) loftot tervezni, és lakberendezni idehaza. Egyrészt kevés megfelelő épület van (és itt most valódi, lepukkant gyárak és raktárépületek revitalizálásáról beszélek), másrészt kevés a „műértő” és megfelelő anyagi háttérrel rendelkező tulajdonos/megbízó.

 

 

A képeken látható ingatlan valódi LOFT – így, csupa nagybetűvel -, ami London, Amszterdam, vagy akár New York (esetleg más kozmopolita metropolisz) loftjaival összemérhető. Valódi loft, a maga 200 négyzetméterével (és nem 50nm-es „divat loft”, ami ugyebár fizikai képtelenség!) és tényleg a nagyvárosi életmódról szól. Olyan szinten persze, amihez idehaza (sajnos) nem vagyunk hozzászokva – pedig nyugaton egy középosztálybeli számára közel sem elérhetetlen…

 

 

A blogon számos kommentelő kérdőjelezi meg a kád/hálószoba párosítást. De hát a loft definíció szerint EGYTERŰ (nincsenek vagy csak a feltétlenül szükséges válaszfalak), minden átlátható, semmi szégyellősség, de nagy és egybenyitott terek. Csak a bútorok elrendezése jelöli ki a zónákat, funkciókat – amiket merészebben alkalmaz, mint agy „hagyományos” lakásban/házban. A LOFT erről szól, és erről kell hogy szóljon idehaza vagy a tengerentúl egyaránt.

 

 

A „LOFT LIVING” egy életforma – ami nem mindenkinek jön be, de akinek igen, annak nagyon, és ezért hajlandó is áldozni rá. Egy jó infrastruktúrájú nagyvárosban nem lehet gond a saját autó hiánya, és így az autózás egyre emelkedő költségei (a jármű ára + biztosítás + üzemanyag + belvárosi parkolás + koccanások/meghúzások és szervizelés, stb.,  stb.) bőven megtérülően költhetők a lakásra.

 

 

Ezért hát tényleg csak üdvözölhető, ha egyre több ilyen és ehhez hasonlóan berendezett ingatlan kerül ki a hazai lakberendezők, enteriőr-tervezők kezei alól.

 

Tetőtérben Budapesten...  Eklektikus Loft Angyalföldön

 

 

A lakásba körbenézve minden a helyén van, még a villanykapcsoló is illeszkednek a rusztikus, de egyszerű – némileg archaizáló – stílussal. Az eklektikába sok minden belefér, és „nem veszik össze” a kristálycsillár a design fotellal, a kerékpár a perzsaszőnyeggel, a nyers és kopott tégla a csupa fém légtechnikai csövekkel… Ebbe a lakásba hazaérni olyan érzés lehet, mintha a liftajtóval becsuknánk Budapest koszos utcáit magunk mögött. A Margit szigetre néző kilátás, a város kéményei fölé emelkedő panoráma pedig különleges élményt ad. Az ajtón belépve saját világvárosi metropoliszunkba érünk – mintha csak New York-ban vagy Amsterdam-ban nyaralnánk, ahol a tradíció és a modern kor összeér.

 

Tetőtérben Budapesten...  Eklektikus Loft Angyalföldön

 

 

Nagycsaládosok számára nem biztos, hogy követendő példa, de egy fiatal „szingli” (vagy akár pár) részére, akik pörgős és partizós életet élnek mindenképpen vonzó életforma. És bárhol is van, alaposan átgondolt, és igen szépen összerakott enteriőrt alkottak a tervezők…

 

 

Azt pedig, hogy mindez itt van a szomszédban jó érzéssel és bizakodással tölt el egy, az „amerikai lakberendezési stílus”-ban járatos enteriőr-tervezőt!

 

Tetőtérben Budapesten...  Eklektikus Loft Angyalföldön

 

 

A lakás adatai

Fotók: Imre Barnabás

 

Részletek:

Tégla építésű lakás.
Vételár: 200 millió Ft
Alapterület: 200 m²
Ingatlan állapota: újszerű
Szobák száma: 4
Emelet: 3
Épület szintjei: 4
Fűtés: házközponti egyedi méréssel
Komfort: duplakomfortos
Lift: van
Parkolás: garázs
Kilátás: panorámás
Cím: Budapest, 13. kerület, (Vizafogó), Révész utca

 

Megjegyzés:

A Pesti oldalon található 10 legexkluzívabb lakás egyike ez a XIII.kerületi, 2008-ban átadott Riverloft apartmanházban található ingatlan. 200 négyzetméter legminőségibb anyagokból kidolgozott luxus színvonalú LOF, óriási belmagassággal, gyönyörű szép panorámával a Dunára. Teljes I-phone vezérlés, óriás kivetítő stb. A házban 0-24 portaszolgálat, uszoda, konditerem jakuzzi található. Az ingatlan ára a komplett berendezést és bútorzatot tartalmazza.

A lakás megvásárolható itt:
Dunariver Ingatlan

 

 

 

« A 12 »