Az amerikai Vandeventer + Carlander Architects cég alkotása ez a Seattle-i Lake Union partja felett úszó ház. Konstrukciója szerint vízen úszó épületről, dokkházról van szó, és egy hasonló épületekből álló negyed része.

 

Úszó ház Seattle-ből

 

 

A tulajdonosok maximalizálni szerették volna a vízparton rendelkezésre álló területet, úgy, hogy, mind a beltéri, mind a kültéri tartózkodás lehetősége megvalósuljon, és mindenhonnan élvezhető legyen a csodálatos kilátás a tóra.

 

Úszó ház Seattle-ből

 

 

A ház klasszikus fogalmak szerint a feje tetején áll. A földszinti (vagy mondjunk inkább vízszinti) rész a privát zóna, az emeleti rész pedig a publikus, vendégfogadó tér.

 

Úszó ház Seattle-ből

 

 

Az úszó ház  alsó szintjén található a bejárat, egy vendégszoba és fürdő, illetve a lakók hálószobai lakosztálya fürdőszobástól. Az óriási ablakokon bőséges fény ömlik be, és semmi sem zavarja a kilátást. A két emeletet egy átlátszó lépcső köti össze. A felső szint a nappali élet, a szórakozás színtere – nem rosszabb panorámával mint odalent. A helységekből különböző irányokba látni rá a tóra, ami különös élmény. Lazító, pihentető, s mindez egy amerikai nagyváros, Seattle kellős közepén.

 

Úszó ház Seattle-ből

 

Úszó ház Seattle-ből

 

Úszó ház Seattle-ből

 

 

Forrás:

www.homedug.com