A modern vonalvezetésű házairól ismert Los Angeles-I tervező/építész, Steve Hermann nemrég fejezte be legújabb művét a kaliforniai Montecito városában. Az egyik fő művének tartja e házat, melyet nemesen csak a „Glass Pavilion” néven emlegetnek az ingatlan szakmában jártasak.

 

 

Eddigi épületeinél Hermann többnyire kis telken építkezett. Itt azonban 3,5 acre területen teljesedhetett ki stílusa. Ide álmodta meg, ezt a csupa üveg házat.

 

Üvegház Kaliforniából

 

 

„Itt tökéletes nyugalomban és magányban lehetek.” – nyilatkozta Hermann – „Az üvegház lehetővé teszi, hogy a természetben legyek, miközben ki sem mozdulok otthonról”. Az 13.875 köbláb (kb.1380 nm) méretű ház 5 hálószobát rejt, 5 és fél fürdőszobája van, illetve egy konyhát (borozó szobával) és egy műterem galériával. Ami jelenleg a tulajdonos oldtimer gépkocsi gyűjteményének ad helyet.

 

Üvegház Kaliforniából

 

 

Mr. Hermann – aki rajong a század közepi modernista lakberendezésért – maga tervezte a ház bútorainak egy részét, beleértve a hall ülőkéit is. Eredetileg a villát magának építette, de a 6 éves project alatt valami más is történt vele, ami megváltoztatni kényszerítette tervét. Az egyik ilyen változtatást okozó tényező, a kislánya megszületése volt, aki időközben 10 hónapossá cseperedett.

 

Üvegház Kaliforniából

 

 

Azt nyilatkozta: vélhetőleg bérel egy lakást mielőtt újra belekezdene saját otthona megalkotásához. A ház most eladásra vár 35 millió dolláros áron – akár bebútorozva is, megegyezés szerint…

 

Üvegház Kaliforniából

 

Üvegház Kaliforniából

 

 

Forrás:

online.wsj.com

 

« A 12 »