Összegyűjtöttünk 10 olyan vendéglátó helyet, amelyeket kimondottan a tavaszi szezonra terveztek át, köztük egy Tel-Aviv-i növényekkel teli éttermet, egy kaliforniai vegán kávézót, valamint egy vendéglőt Vancouverben, ahol a dús növényzetet virágmintás textíliákkal párosították.

 

 

Botanist (Botanikus), Kanada, Ste Marie

Ebben a vancouveri étteremben a helyi Ste Marie nevű dizájnstúdió ültetett el számos növényt, amelyeket pasztell tónusokkal és virágos kárpitmintájú bútorokkal kombináltak.

 

 

Madison, USA, Archisects

Sok a színes részlet a San Diegóban található, cédrusfa borítású étterembelsőben, amely geometrikus formájú falapokkal, vibrálóan kék falfülkékkel és drámaian ívelő mennyezettel büszkélkedhet.

 

 

Kávézó, Izrael, Meir Guri alkotása

Púderszínű felületek és több színű márvány csempelapok emelik ki az izraeli tervező, Meir Gur kávézóját, amely Tel Aviv-ban, a Gindi Fashion Mall bevásárló központ bejáratánál található. Jellemzik még a nagy növények és a réz függesztékek.

 

 

Yafo, Franciaország, Studio Sur Rue

Ezt a pasztell rózsaszín párizsi delikátesz boltot a hummusznak és az izraeli étkezési kultúrának szentelték. A rózsaszín tónusok szétterjednek a falakon és a bútorokon, sőt, a fehér csempék fúgáján is.

 

 

Smallfry Seafood, Ausztrália, Sans-Arc Stúdió

Ez az Adelaide-ben lévő halas falatozó kék terrazzo-t, szürke árnyalatokat variáló travertint és faszíneket kombinál, hogy finom tengerparti élményt nyújtson a vendégeknek.

 

 

Red Roaster (Vörös sütöde), Egyesült Királyság, The Stella Collective

A Melbourne stúdió Stella Collective nevű alkotócsoportja a buja trópusi növényeket fehér falakkal és tetőablakokkal kombinálta ebben a Brightonban, egy korábbi postahivatali épületben kialakított kávézóban, hogy a dzsungel hangulatát idézze fel.

 

 

Bernie Grant Arts Center kávézó, Egyesült Királyság, Morag Myerscough

Morag Myerscough brit dizájner ki akarta hangsúlyozni a David Adjaye által tervezett kávézó dolgozóinak „bujaságát és szenvedélyességét”, ezért geometrikus mintájú, élénk színű textileket, burkolólapokat és bútorokat alkotott, hogy azok kitöltsék a teret.

 

 

Budapest Café, Kína, Biasol

Wes Anderson filmje, a Grand Budapest Hotel inspirálta Csengtu városában az ausztrál Biasol stúdió kávézóját, amelyhez pasztell árnyalatok és terrazzo márvány felületek kombinációját választották.

 

 

Treves és Hyde, Egyesült Királyság, Grzywinski + Pons

Okker falak és berendezési tárgyak párosulnak betonfelületekkel, no meg rengeteg növénnyel ebben a londoni étteremben, amelyet a New York-i Grzywinski + Pons hozott létre. Céljuk az volt, hogy „meleg és barátságos” hangulat fogadja a betérőt.

 

 

Little Pine (Kis fenyő) étterem, USA, a Studio Hus

A Moby nevű amerikai zenész tulajdona ez a Los Angeles-i vegán kávézó, amely a zenész szerelmét tükrözi a század közepén uralkodó modern stílus iránt. Úgy tervezték, hogy a kaliforniai modernizmus atmoszférája és könnyű anyagai keveredjenek a New York-i hátország rusztikus varázsával.

 

(Forrás: dezeen, szerző: Danil Boparai, fordítás: Jankovich Oszkár)