A rendkívül sikeres Yanic Simard montreáli designer mottója, hogy „az elegancia lényege: megtalálni a hasonlóságot a kontrasztos (különböző) tárgyak között”.[break]
A tervező és a Toronto Interior Design Group tervezőcég által készített enteriőrök híven tükrözik ezt a hitvallást. Yanic Simard kis kitérő után (televíziós show műsort vezetett) vált a TIDG munkatársává, tehetségének és építőipari szakmai tapasztalatának köszönhetően. Az általuk tervezett és művészien kialakított élettereknek a jó tervezés és a minőségi kivitelezés az alapja.

 

Hogyan teremtsünk művészi enteriőrt?

 

A könnyen átrendezhető kis terek remek példája ez a nappali, melynek fő attrakciója a sávokban felrakott tükör, kő kombináció. A vízszintes csíkozás játékosan osztja meg a tükrözött teret, mely az optikai csalódás révé kitágul, és a lakás további helyiségeibe is bepillantást enged.

 

A gondosan összehangolt színek és anyagok az időtlenség és az örökkévalóság érzetét keltik. Az archeológiai színek kiegyensúlyozott palettája a szürkéskék, krétafehér, fátyolos vörös és arany, némi ezüsttel lett megbolondítva. Ez a visszafogott színhasználat ideális díszítéshez, mivel egy ősi elementáris érzést közvetít. Ezek a nagyon régi tónusok találhatók meg a barlangrajzokon, az egyiptomi és minószi művészeti alkotásokban is.

 

A praktikum és a funkcionalitás figyelembevétele mellett, a régi és új, alacsony és magas berendezési tárgyak keverésével izgalmas hatást érnek el. A magas állólámpára például tökéletesen rímel, az üveg asztalra helyezett alacsony réz olvasólámpa. A kerek „madárkalitka” jellegű lerakó asztalka formavilágát a falburkolatra helyezett óra válaszolja meg. A finom vezetésű fémszálak és a köralak a kapocs, e két funkcionálisan teljesen eltérő tárgy között. Párhuzamot találhatunk az asztalkán lévő rézedény anyaga, az asztali lámpa, az óra közepe és a falon elhelyezett festmény színvilága között is. Itt minden egymásra hangolt, szinte játékosan felelgetnek a tárgyak egymásnak. A kétüléses, puha kanapé mellett kiváló kontrasztot ad a két darab, könnyed Brno-szék elegáns áramvonalas, hajlított karfájával. A karfa enyhe hajlatának köszönhetően, könnyen az X lábú, üvegasztalhoz tolható. Nem sok kiegészítőt használnak, a szoba dekorálását megoldja egy kép, mely színeiben és textúrájában egyezik az enteriőr világával, valamint a kanapé mellé helyezett lovakat ábrázoló bronz kisplasztika. A Stúdió sikere filozófiájában áll, mely szerint a jövő a könnyen átalakítható kis lakásoké, ahol akár többször is áttervezhető az otthon, az ízlés és a kor igényeinek változásával.

 

Forrás:

www.otthonokeskertek.hu

 

Tervező:

Yanic Simard
Toronto Interior Design Group
www.tidg.ca

 

Szakértő:

Rétmezei Andrea
lakberendező
(06 20) 480 55 66
www.flatart.hu