2010 nyarán a Lakberendezők Országos Szövetsége pályázatot írt ki iroda tervezésére, kialakítására.

 
A Material Center – 1/2 emeletén található 69 négyzetméteres helységből a lakberendező szakmához méltó, reprezentatív irodát kívánt kialakítani a Szövetség, melynek az alábbi tevékenységeket kell kiszolgálnia:
– 2 számítógépes munkahely,
– 10 fős tárgyaló rész, mely elkülönül a többi funkciótól,
– irattárolás,
– lakberendezési tanácsadásra alkalmas kis fogadó tér,
– teakonyha

 

A LOSZ iroda tervezése és létrehozása
A Szövetség az iroda kialakítását kizárólag a tagcégek kínálatából és felajánlásából kívánta megoldani, egyúttal lehetőséget adva a tagcégeknek termékeik és a szakmai újdonságok bemutatására.

 
Az októberben megrendezett HOVENTA kiállításra a LOSZ „Csillagsziget” tervezőcsapata több olyan különleges, egyedi bútort alkotott, melyet fel kívántunk használni az iroda berendezéséhez. Így lett az elegáns fehér, strassz kövekkel ékesített glamour „Dubai szekrény” meghatározó eleme és térelválasztója az irodának. Valamint így került a fényűzést és pompát közvetítő hajdani recepciós pult az eredetileg teakonyhának szánt helyre. Kétség nem fér hozzá, hogy kevés iroda büszkélkedhet ilyen elegáns irattároló szekrénnyel és csillogó teakonyhával – bárpulttal, mint mi.

 

A LOSZ iroda tervezése és létrehozása

 

A LOSZ iroda tervezése és létrehozása

Jelen tervezői munka legfőbb nehézsége éppen abból adódott, hogy a tagcégek által felajánlott fal- és padlóburkolatokat, bútorokat, lámpákat és kiegészítőket hogyan lehet úgy összehangolni a már meglévő bútorokkal, hogy azok szín- és formavilága harmóniát sugározzon.

 
További kihívást jelentett, hogy az adott funkciókat a használhatóság érdekében praktikusan el kellett különíteni, ám az összesen közel 70 négyzetméteres teret nem lehetett – és nem is kívántuk – magas térelválasztókkal elhatárolni.

A látogatót messziről hívogatja az ezüst-grafit színű, gyöngy csillogású falbevonaton jól látható fehér „Lakberendezők Országos Szövetsége” felirat. A betérő a lakberendezési tanácsadásra kigondolt, egy nappali kényelmét és biztonságérzetét nyújtó fogadó részbe érkezik. A két személy számára kialakított irodai részt csupán néhány alacsony, egyben az iratok tárolására alkalmas térelválasztó különíti el a fogadó résztől, jól átláthatóvá téve a teret, bepillantást engedve a tárgyaló sarkába, mely 10-12 fős megbeszélések helyszínéül szolgál.

 
A bejárattól balra található, nehezen kihasználható sarkot gyöngyházfényű, strukturált faldekorációval díszítettük, hogy hangulatában és eleganciájában összhangba hozzuk a recepciós pultból bárpulttá avanzsált egyedi tervezésű bútorral.
Az iroda kivitelezési munkálatai 2011. január 25-re, a LOSZ fennállásának 15. évfordulójára lettek készen, így az ünnepségre az iroda teljes díszbe öltözött. Köszönet a segítségért az Elnökség tagjainak, lakberendező kollégáknak és természetesen a tagcégeknek, akik felajánlásai nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

 

Támogató tagcégek:

Ande Kft. www.ande.hu
Armourcoat Magyarország Baulux Design Kft. www.armourcoat.hu
A 19 Kft. www.a19.hu
Brilum Kft. www.brilum.hu
B-Terv 2002 Kft. www.b-terv2002.hu
És Galéria www.esgaleria.hu
Kecskés Mihály www.stilusep.hu
Komandor Hungary Kft. www.komandor.hu
Lámpaláz Lámpaház www.lampabolt.com
Max Parketta www.maxparketta.hu
Stools www.stools.hu
Szauer Parkett www.szauer-csoport.hu
Színtrend Kft.

 
A fotókat Visontai Márton készítette.

koncepcióterv:
Darida-Sárközi Anita
www.dsa-studio.hu
06-30/9912432