Kedves férfitársaim: ugye Önök közül is sokan szerettek volna beleülni egy 2010-es Dodge Viper sportülésébe, netán kényelmesen elterülni egy nagyszárnyú régi Cadillac, vagy 1957-es Chevy Corvette hátsó ülésén. Nos, ha a hőn áhított türkizkék, vagy piros-fehér csoda autót nem is tudom kínálni, de a szóban forgó hátsóülést igen.

 

Kék Cadillac fotel

 

Az amerikai CORBIN cég választékát bővítendő, forgalomba kerültek eredeti, amerikai életérzést sugárzó kanapék, melyekben mindez valóra válhat…

 

Lila Cadillac fotel

 

Az eredeti fényezéssel, csillogó tükörkrómozással ellátott, bőrkanapék bármely retró stílusú lakás díszévé válnak. Lehet akár hófehér, precízen varrott, vagy karamellszínű „V”-betétes, netán bordó vagy fekete – ezek az ülőgarnitúrának szánt sportkocsi ülések valódi lakberendezési tárgyak. Gyártójuk a Corbin, igen nagy gonddal ügyelt a lehető legautentikusabb formák és színek reprodukálására, némelyik ülőke alatt ég a kékes neonfény, fényezésén vad lángnyelvek tekergőznek, ami az ’50-es, ’60-as évekbeli rockabilly feelinget csempészi gazdájuk otthonába.

 

Rockabily hangulatú kanapé

 

A szófák csodásak, és igazán erejük akkor nyilvánul meg, ha sikerül őket térbe állítva elhelyezni egy lakásban, hiszen nem csak az ülés, de a kocsik fara is megnézésre érdemes. Némely modell olyan eredetire sikerült, hogy hátul még a duplacsövű sportkipufogók is rajta vannak. A nagyszárnyú cirkálókat idéző kanapék oldalából kiálló index- és hátsólámpák pedig világítanak.

 

Kanapéból kiálló kipufogó

 

Világító hátsólámpák  akanapén

 

E csodafotelek lakberendezői szemmel könnyen elképzelhetők autórajongók otthonaiban és a retró-stílus megszállottjainál, de akár kerék (gumi és fellni) műhelyek várójában vagy autószalonokban és bemutatótermekben is jól éreznék magukat.
A bátrabban pedig megpróbálkozhatnak e Rock n’Roll korszakat idéző darabokat más (tradicionálisabb) klasszikus berendezési tárgyakkal párosítani – hiszen nem kell feltétlenül modern, vagy retró stílusúnak lenni mindennek a lakásban. Ha egy jó érzékkel megáldott lakberendező is segít, akkor igen különleges és egyéni enteriőrök születhetnek…

 

Cadillac kanapék

 

Cadillac alakú kanapé
« A 23 »