Bizalmatlan vagy a pároddal szemben, pedig nem adott okot rá? Könnyen lehet, hogy a lakásodban uralkodó negatív energiák válthatják ki ezt az érzést.

 

A több mint ötezer éves hagyományokkal rendelkező feng shui szerint az ember kölcsönös kapcsolatban áll közvetlen környezetével. A színek, az anyagok, a bútorok és elrendezésük a lakásban mind hatással vannak annak tulajdonosára – az általuk közvetített negatív vagy pozitív energia befolyásolhatja a közérzetet, az egészségi állapotot, sőt, akár a párkapcsolatok alakulását is. Az ok nélküli féltékenység érzésének felbukkanása mögött például könnyen lehet, hogy egy egyszerű tükör, vagy egyébként dekoratívnak hitt gerenda áll. A következőkben eláruljuk, hogy a feng shui szerint mi okozhatja a féltékenység érzését, és abban is segítünk, hogy a térrendezési tudomány tanácsait követve úgy alakíthasd ki a közvetlen környezetedet, hogy az jó hatással legyen a szerelmi életedre.

 

A szerelmi élet és a feng shui

 

 

Tükör a hálószobában

A feng shui kilenc egyenlő részre osztja a lakást, és mindegyik részhez egy életterületet társít. A térrendezési tudomány által használt bágua-térkép azonban nemcsak azt mutatja meg, hogy a lakás mely része mely életérrel kapcsolatos, hanem tanácsokat is ad annak berendezését illetően is. A szerelem területén ideális a hálószobát elhelyezni a feng shui szerint, ám erre a helyiségre akkor is tanácsos figyelni, ha nem ezen a részen kap helyet, és a boldog párkapcsolat érdekében érdemes a térrendezési tudomány intelmeit is komolyan venni. Ezek szerint például semmilyen tükröt nem szabad elhelyezni a hálószobában úgy, hogy az ágyból megláthassuk magunkat benne. A tükör ugyanis ilyen esetben azt az érzést kelti, hogy egy harmadik fél is jelen van a kapcsolatban, ezáltal megteremti és felerősíti a féltékenység érzését. A legegyszerűbb megoldás, ha kerülöd a tükör elhelyezését a hálószobában, vagy olyan helyen tartod, hogy az ágyból nem tudsz belenézni. A tükröződő felületeket, például az ággyal szemben elhelyezett televíziót mindig takard le elalvás előtt, hiszen annak képernyője szintén tükörként szolgál.

 

A tükör elhelyezése a feng shuiban

 

Látható gerendák a mennyezeten

Főként a vidéki stílusú otthonokban divat a mennyezet gerendáit szabadon hagyni, sőt, fehér mennyezet esetében határozott barnával vagy feketével hangsúlyozni. Ez a megoldás valóban esztétikus, ám a feng shui nem javasolja – legfőképpen a hálószobában nem. A gerendák, amennyiben keresztezik az ágyat, egészségügyi problémák megjelenését idézik elő. Ha viszont párhuzamosak az ággyal és a benne fekvőkkel, akkor pedig elválasztó hatással bírnak: olyan energiát közvetítenek, melyek az eltávolodást segítik, és teret engednek a féltékenységnek. A gerendákat takard el álmennyezettel, vagy költöztesd el a hálószobát a lakás olyan részére, ahol nincsenek jelen. Ha egyik megoldás sem kivitelezhető, akkor semlegesítsd a gerendák által keltett negatív energiákat szélcsengőkkel.

 

Gerendák eltakarása

 

Ágy, fejtámla nélkül

Az ágynak szintén fontos szerep jut mind a hálószobában, mind pedig a párkapcsolatban. Az alvás és a pihenés mellett a szerelmi élet helyszíne is, amelynek elég stabilnak kell lennie ahhoz, hogy a párkapcsolat is stabil legyen. Ma már sokféle ágyat kapni, a feng shui azonban elsősorban a természetes anyagból készült bútorokat kedveli, azok között is az olyan típusokat, melyek fejtámlával rendelkeznek, és négy lábon állnak. Utóbbi azért fontos, hogy az energiák megfelelően áramolhassanak a helyiségben, előbbi pedig azért, hogy a saját energiánkat óvja. Ha nincs fejtámlája az ágynak, már az is jó, ha a fejnél lévő része közvetlenül a fal mellett van, ez esetben a fal őrzi majd az energiát. Fontos emellett, hogy az ágyba kényelmesen be lehessen szállni mindkét oldalról, ez szintén az energiaáramlás miatt hasznos. Ha az ágy rossz helyen van, vagy nem elég stabil, akkor a benne alvókon is eluralkodhat a bizonytalanság érzése, mely bizalmatlansághoz és féltékenységhez vezet.

 

Forrás:

life.hu