Az egyik legnyugodtabb, legrezignáltabb lakberendezési stílus Japánból származik. Megvalósítása nem nehéz, de nem tűri a félmegoldásokat.

 

Az ázsiai stílus - Stílusok: Japán (ázsiai)Ha olyan otthont szeretnél, ahol pihenni, meditálni, kikapcsolódni lehet, akkor a japán stílus valószínűleg megragadja a fantáziádat. A japán, ázsiai stílus lényege a szépség, a praktikum és a hagyomány. Tulajdonképpen minden – a színek, a formák, a díszítés – nagyon egyszerű és jellegzetes. Világos fa, vagy kőpadló, sötét, alacsony bútorok – mert a japánok a föld közelében szeretnek aludni és étkezni -, fehér, törtfehér, de mindenképpen világos falak. Ha női hangulatú szobát szeretnél kialakítani, érdekes megoldás lehet például a halványrózsaszín, vagy a finom bambuszzöld árnyalat használata. A kanapé nem csupa párna, az ablakban nem lóg függöny, helyette inkább egy falécekből álló redőny. A szobát nem színes, tarka képek és tárgyak díszítik, hanem a megfelelően kialakított hangulatos fény és a jellegzetes japán képzőművészet visszatérő motívumai: a lótuszvirág, a madár, a bambuszlevél a falon, a drapérián és a faliszőnyegeken.

 

Jó hír a japán stílus kedvelőinek: az osztatlan, nagy alapterületű lakásoktól kezdve, a kisebb városi bérlakásokig bárhol könnyedén kialakítható.

 

Az ázsiai stílus (Japán)
« A 3 »