20 éves a LOSZ – Szakmai Konferencia

20 éves a LOSZ – Szakmai Konferencia

2015. március 19.

 

A Losz nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte huszadik születésnapját. Első állomásként 2015. március 19.-én megrendeztük a több mint 150 főt vendégül látó tavaszi Szakmai Konferenciát a Corner Rendezvényközpontban. Az egész napos rendezvény során 19 cég ismertette meg velünk újdonságait, tartottak szakmai kiállítást és adtak szakértő válaszokat az érdeklődőknek. Idén először nyílt arra lehetőség, hogy a 2014-es Év Lakberendező pályázat egyéni és team kategóriájának versenyzői bemutathatták a benyújtott pályamunkájuk koncepcióját.

 

A finom ebéd után érdekes kerekasztal beszélgetést hallgathattunk neves személyiségekkel, – mint Bódis Boglárka, Ebedli Gyula, Herczeg Zoltán, Pozsonyi József, Szentirmai-Joly Zsuzsanna és Zólyomi Zsolt – arról, hogyan jelenítik meg közvetlenül illetve közvetve a magyar kultúrát terveikben. A napot Pottyondi Péter építész izgalmas előadása zárta, a Várkert Bazár szakmaiságának, emberi hátterének bemutatásával.

 

Akkora volt az érdeklődés, hogy alig fértünk a terembe! 🙂 Örömmel láttuk, hogy a szakma ismert nevei mellett megjelentek a fiatal kollégák is. A párbeszéd igényét példázza, hogy minden lehetséges helyen építészek, belsőépítészek, lakberendezők, gyártók, kereskedők és kivitelezők beszélgettek, kisebb-nagyobb csoportot alkotva egyeztettek nagy érdeklődéssel a szakma időszerű kérdéseiről!

 

Itt, a Szakmai Konferencián indítottuk a 2014 Év Lakberendezője pályázat közönségszavazását is.

 

A rendezvény sikerét mutatja, hogy nagyon sokan érdeklődtek a folytatásról! Másnap levelet kaptunk Csiszár Jutkától, amit engedélyével most megosztunk:

 

 

„Kedves Erzsi, Judit… szervezők, bonyolítók, támogatók, előadók… mind!

 

Már a konferencia alatt megfogalmazódott bennem, hogy ezt a levelet megírom nektek. Megírom, mert úgy érzem, hogy fontos elmondanom, mennyire büszke vagyok rátok, büszke a munkátokra, büszke arra a szakmai közösségre, amelyhez mi mindannyian tartozunk.
20 évvel ezelőtt, amikor néhányan létrehoztuk a szövetséget, akkor egy olyan csoportot kívántunk magunknak, mint amilyennek ma láttam, sok-sok évvel az alapító okirat aláírása után. Tőlem többször hallottátok, hogy évekig hiányoltam azt a baráti hangulatot, amely megalapozza a tervezők és cégek közötti gördülékeny és személyes együttműködést. Tudom, – hiszen nyomon követtem nagyrészt a munkátokat – hogy nagyon nehéz éveken vagytok túl. Tudom, hogy óriási energiákat fektettetek abba, hogy a mai igényeknek megfelelő arculatot kapjon a szövetség és olyan programokkal, megjelenésekkel legyen a lakberendező szakma jelen, amely a megérdemelt rangra emeli azt.

 

Ma bebizonyosodott, hogy a minden részletre figyelő szervezésetek megérte a fáradtságot!
Mivel a szakmabeliek legnagyobb részét ismerem, ma szinte mindenkivel váltottam néhány szót. Elmondhatom, hogy mindannyian nagyon jól érezték magukat. Elmaradtak a kritikák és úgy hiszem, hogy a jókedv és a szakmai töltekezés órái még hosszú ideig elkísérnek bennünket, erőt adva a munkával teli hétköznapokhoz.

 

Külön köszönet a cégeknek, akik ma profizmusból és nagyvonalúságból mindannyian ötösre vizsgáztak.
Örültem, hogy kivétel nélkül értették ennek az összejövetelnek a lényegét, „elkapták” a hangulatát és elmaradtak a cégeket hosszasan bemutató, éltető és szakmai részletekbe belemenő előadások, amelyeket más fórumokon már a tervezők nagy része hallott.
Nekem úgy tűnt, hogy talán nekik is jóleső kihívás volt kicsit könnyedebb vizekre evezni. Köszönet nekik, hogy vették a fáradtságot, hogy „ránk szabott”, érdekes és a megszokottól eltérő aspektusból kidolgozott perceket varázsoltak elénk.

 

Külön köszönet azért, hogy precízen tartották magukat a kiszabott időhöz, hogy nem rabolták az értékes perceket a „mindenáronelmondommarketing” hozzáállással.

 

Nagyvonalúan kezelték a mi általunk (hallgatóság) okozott időbeli csúszásokat. Ezért elnézést is kérnék, de tudjátok ezek azért voltak, mert jó hangulatban teltek a szünet percei. A kávé, a szendvicsek, a pogácsa, a MIELE által varázsolt ízelítő… minden finom volt… Köszönjük, hogy a cégek inkább lemondtak néhány értékes „marketingpercükről”, hogy mi komfortosan érezzük magunkat és a program a megszabott időkorlátok között futhasson. Azt hiszem, hogy ez a nagyvonalúság többet ért, mint még néhány (egyébként biztosan nagyon hasznos) mondat.

 

A pályázó tervező kollégákat öröm volt hallgatni. Köszönet nekik, hogy bepillantást engedtek immáron nemcsak a rajzokon, hanem a történeteiken keresztül is a munkáikba.

 

A meghívott vendégek kerekasztal beszélgetése nagyon inspiráló volt.

 

Egyszóval… köszönöm, hogy kigondoltátok, létrehoztátok és levezényeltétek ezt a napot! Köszönöm, hogy megkaphattam azt az érzést, hogy nem veszett kárba az a 20 évvel ezelőtti idea, az elkezdett munka, hogy akkor nem volt hiába a lelkesedésünk, hogy a LOSZ mára abból a kicsi baráti társaságból, ahol ismert mindenki mindenkit, mára egy nagy baráti társasággá válhatott!

 

Kívánok nektek nagyon szép, nyugalmas és pihenős napokat és rákészülést a báli mulatságra!”

Csiszár Jutka

 

 

 

 

Köszönjük a rendezvénysorozat támogatóinak, hogy segítették munkánkat!

 

 

  • Aranyfokozatú támogatóink: 
EuropaDesign logo

Európa Design Hungary Zrt.

Forward Productions

Forward Productions

Internorm logo

Internorm Ablak Kft.

Miele logo

Miele Kft.

Roland logo

Roland East Europe Kft.

Spatrend logo

SpaTrend Kft.

 

  • Ezüstfokozatú támogatóink:
Art of Home

Art of Home

Forest Hungary Kft.

Forest Hungary Kft.

Komandor logó

Komandor

 

  • Bronzfokozatú támogatóink:
AGC Glass Hungary

AGC Glass Hungary Kft.

Armstrong DLW

Armstrong DLW

Elektro-Kamleithner Kft.

Elektro-Kamleithner Kft.

Exotic Wood Kft.

Exotic Wood Kft.

Geberit Kft.

Geberit Kft.

Junior Art Center

Junior Art Center

kludi logo280x188

Kludi Szerelvények Kft.

Magicfloor International

Magicfloor International

Merkapt Zrt

Merkapt Zrt.

Nivo Art Alapítvány

Nivo Art Alapítvány

RAVAK Hungary Kft.

RAVAK Hungary Kft.

S IMMO Hungary Kft.

S IMMO Hungary Kft.

Villeroy&Boch logo

Villeroy&Boch Magyarország Kft.

VS.Fürdőszoba

V-S Fürdőszoba Szalon

 

 

 

Szerzö: LOSZ

Megosztás
>TrilakMAXCITYSolthy GallerySZéplak